Перемога збірної України у Білорусі: зате ми гарно співаємо
Спорт

Перемога збірної України у Білорусі: зате ми гарно співаємо

10 жовтня 2014, 11:21
3
0
Сподобалось?
0

У рамках відбору до Євро-2016 футбольна збірна України зіграла другий свій матч з командою Білорусі. Українці відсвяткували перемогу, але після поєдинку в голові крутилася лише одна думка: «Зате ми гарно співаємо!».

Білорусь - Україна - 0:2

Голи: 0:1 - Мартинович (82 - автогол), 0:2 - Сидорчук (90+3).

Білорусь: 1. Жевнов, 2. Драгун, 3. Мартинович (7. Савіцький, 87), 5. Поляков, 9. Стасевич (15. Кісляк, 46), 11. Гордєйчук (8. Корнілєнко, 79), 14. Крівєц, 16. Баланович, 18. Вєрховцов, 21. Філіпенко, 23. Калачов.

Україна: 12. П'ятов, 3. Хачеріді, 5. Кучер, 6. Степаненко, 7. Ярмоленко, 8. Зозуля (4. Тимощук, 90+1), 10. Коноплянка, 13. Шевчук, 14. Ротань (22. Сидорчук, 64), 17. Федецький, 21. Едмар (19. Будківський, 79).

Матч аж ніяк не можна занести в актив збірній України. За 93 хвилини ігрового часу наші хлопці спромоглися аж на два удари у створ воріт суперника. Один з них був випадковим. У Ротаня не вийшов навіс, тож м'яч полетів під поперечину за комір Жевнову, але голкіпер білорусів впорався. Другий влучний постріл на останніх секундах гри став гольовим.

Підопічні Михайла Фоменка увесь перший тайм безрезультатно намагалися розхитати оборону білорусів. Зрештою єдиний небезпечний момент за усі 45 хвилин створили саме господарі.  Удар головою Філіпенка змусив вперше, але всерйоз, вступити у гру П'ятова.

Другий тайм взагалі українцям не вдався. Білоруси виглядали потужніше, і навіть перейшли на гру першим номером. Господарі поля були ближчі до перемоги. Одного разу за українців зіграла стійка воріт. Але з ніг на голову все перевернув автогол Мартиновича. Після подачі Коноплянки з флангу м'яч влучив білорусу у коліно і за неймовірною траєкторією залетів у дальню «дев'ятку». Ще слід у цьому епізоді відзначити нападника України Будківського, який під час навісу вирішив не боротися за м'яч і просто присів.

Білоруси хотіли виправити несправедливий рахунок і кинули всі сили в атаку, за що були покарані. Українцям вдалася швидка контратака. Коноплянка перехопив м'яч на своїй половині поля і розрізним пасом практично вивів на побачення із Жевновим Ярмоленка, однак Андрій не став бити сам, «поклав» голкіпера і віддав на вільного Сидорчука, який нісся до воріт паралельним курсом і загнав «круглого» у сітку.

А тепер про гарно співаємо. Якби не знати, що матч відбувається у Білорусі, можна було б подумати, що це Львів або Київ. Українські фанати почувалися тут як у дома. Влаштовуючи переклички «Слава Україні! - Героям Слава!», був і Гімн України, лунало з трибун і «Путін Ху...ло». Підтримували українців і місцеві фанати, вони також вигукували «Жыве Беларусь».

http://www.youtube.com/watch?v=vBwvf372i9c#t=93

Після матчу, щоправда був неприємний інцидент. Білоруські правоохоронці затримали близько 15 українських фанатів. Трьох з них відпустили після сплати штафу. Ім інкримінували розклеювання листівок. Раніше була інформація про 100 затриманих. Також у певних колах говорили про підготовку масової бійки між українськими та російськими ультрас. 

Разом з тим відбулися паралельні матчі у групі, де виступає збірна України. Чергову сенсацію після перемоги над нашою збірною створили словаки, обігравши вдома Іспанію з рахунком 2:1. Македонія також вдома насилу вимучила перемогу з Люксембургом - 3:2.

Вже цієї неділі відбудеться третій тур групового відбіркового турніру. У Львові, де ми, безперечно, будемо ще гарніше співати, національна збірна прийматиме Македонію.

https://www.youtube.com/watch?v=nK09riP1jGk


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • васк
    васк

    Оскорбить главу государства с трибуны много смелости и ума не надо.Как это низко и пошло. Не быть Украине в Европе.

    10 жовтня 2014, 15:14
    Відповісти
  • антиваск
    антиваск

    с каких это пор правда стала оскорблением? Ах, ну да, я ж забыл - вэлкам ту параша...

    10 жовтня 2014, 15:27
    Відповісти
    • васк
      васк

      У Вас своя похоже правда? А параша это случайно не Петя? Вы без злобы пожалуйста выражайтесь конкретней и по-английски так не пишут...

      10 жовтня 2014, 15:38
      Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися