«Динамо» обіграло «Ренн» у меншості, а «Ворскла» здобула історичну перемогу
Спорт

«Динамо» обіграло «Ренн» у меншості, а «Ворскла» здобула історичну перемогу

26 жовтня 2018, 15:32
0
0
Сподобалось?
0

Вдалим для українських команд став третій тур групового етапу Ліги Європи. «Ворскла» і «Динамо» на двох здобули шість очок.


«Карабах»-«Ворскла» - 0:1

Гол: 0:1 – Кулач (48).

«Карабах»: Вагнер, Гараєв, Мєдвєдєв, Славчев (Озобіч, 58), Емегара (Мадатов, 59), Мічел, Абдуллаєв (Деларж, 69), Садигов, Зубір, Жезнічак, Геррьєр.

«Ворскла»: Шуст, Даллку, Сапай, Пердута, Якубу (Карека, 46), Скляр, Кулач (Сергійчук, 78; Чижов, 92), Шарпар, Чеснаков, Коломоєць, Ребенок.

У групі «Е», де виступають полтавчани, все більш-менш зрозуміло було ще після жеребкування. Беззаперечним фаворитом є лондонський «Арсенал», який, найімовірніше, фінішує першим у цьому квартеті. У третьому турі англійці здобули важливу перемогу на виїзді над лісабонським «Стортингом» з рахунком 1:0. Але це навряд чи завадить португальцям здобути потрібне друге місце. А ось «Ворскла» і азербайджанський «Карабах» у групі «Е» грають за престиж і за морально втішне для вболівальників не останнє місце. Перший раунд цього протистояння відбувся у Баку. Азербайджанці домінували практично увесь матч і створили до півдесятка моментів, але забила «Ворскла», не створивши жодного. За перші три очки полтавчани можуть подякувати голкіперу «Карабаха». Вагнер не зміг зловити чи, хоча б, відбити м’яч, який летів практичного у нього після дальнього удару Владислава Кулача на початку другого тайму. Це перша перемога «Ворскли» у групових етапах Ліги Європи.

«Ренн»-«Динамо» – 1:2

Голи: 0:1 – Кендзьора (21), 1:1 – Греньє (41), 1:2 – Буяльський (88).

«Ренн»: Абдулайє  Діалло, Да Сілва, Юханссон (Сілікі, 89), Сарр, Греньє, Ньянг (Бен-Арфа,73), Бенсебаіні, Андре, дель Кастільйо (Буріго, 60), Желен, Траоре.

«Динамо»:  Бойко, Вербич (Супряга, 74), Шепелєв, Морозюк (Че Че, 79), Миколенко, Сідклей, Гармаш (Сидорчук, 67), Бурда, Буяльський, Кадар, Кендзьора.

Вилучення: Шепелєв (82 – друге попередження).

У матчі «Ренна» і «Динамо» була зовсім інша історія. Обидві команди вважалися перед стартом групового турніру фаворитами квартету «К». Але у перших двох турах суперники розгубили очки, тож в очному поєдинку відступати вже було нікуди. Команди почали без розвідки на високих швидкостях і грали так до кінця матчу. Перший класний момент динамівців виник уже на стартових хвилинах. М’яч з рикошетами проскочив у штрафний майданчик французів і опинився в ногах у Миколи Морозюка, капітан «Динамо» пробив над голкіпером у поперечину. Французи відповідали переважно зі стандартів, але це все були напівмоменти. Динамівці повели у рахунку після багатоходової, але швидкої контратаки, яку ледь не запоров Денис Гармаш. Він не влучив по м’ячу після класного силового прострілу з флангу від Віталія Миколенка, але паралельно на великий швидкості до штрафного майданчика господарів мчав Томаш Кендзьора і ніби з гармати відправив «кулю» у ближню від голіпера «Ренна» «дев’ятку». На жаль, кияни після голу дещо заспокоїлися та ще й дозволяли французам регулярно заробляти стандарти біля власних воріт. Оборона ніби справлялася, але психологічної напруги не витримав голкіпер «Динамо» Денис Бойко. Він не впорався з посереднім ударом Клемана Греньє зі штрафного метрів – воротар просто пропустив м’яч під собою.

У другому таймі матч почав набирати одностороннього характеру. Французи окупували половину поля «Динамо» і намагалися вирвати перемогу. Але моментів французи багато не створили. Знову вийти вперед вони могли хіба що ще одній помилці Бойка, котрий знову з трудом відбив дальній удар, спрямований прямо у нього. Єдина ж осмислена атака киян у другому таймі принесла перемогу динамівцям. Че Че вивів на ударну позицію Віталія Буяльського і той з гострого кута перекинув м’яч через Абдулайє, який, здається, міг у цьому епізоді зіграти краще. Французи уже у компенсований час побігли рятувати матч, єдина така нагода була у свіжого Хатема Бен-Арфа, але він не влучив по м’ячу, перебуваючи за метр від порожнього кута воріт Дениса Бойка. Отож, «Динамо» здобуло важливу перемогу. Цінності їй додає і той факт, що останні понад десять хвилин кияни грали у меншості.

У паралельному матчі «Яблонець» й «Астана» у Чехії розійшлися миром – 1:1. Саме з казахами українці ділять першу-другу сходинку у групі «К».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися