Футбольна збірна України вимучила другу перемогу у відборі до Євро-2016
Спорт

Футбольна збірна України вимучила другу перемогу у відборі до Євро-2016

13 жовтня 2014, 10:58
0
0
Сподобалось?
0

Національна збірна України під керівництвом Михайла Фоменка на переповненій «Львів Арені» мінімально здолала Македонію. Як і у матчі з білорусами українці не показали гри. Але поки що Фортуна прихильна до нашої команди.

Україна - Македонія - 1:0

Гол: 1:0 - Сидорчук (45+2).

Україна: 12. П'ятов, 3. Хачеріді, 5. Кучер, 6. Степаненко, 7. Ярмоленко, 8. Зозуля (19. Будківський, 77), 10. Коноплянка, 13. Шевчук, 14. Ротань (4. Тимощук, 90+2), 17. Федецький, 22. Сидорчук (21. Едмар, 90+5).

Македонія: 1. Пачовськи, 2. Аліловськи, 3. Дамчевськи, 6. Шиков, 13. Рістовськи, 15. Адемі, 16. Глігоров (10. Стойков, 85), 19. Абдурахімі, 7. Трайковськи, 9. Яхович (11. К. Велкоськи, 62), 21. Івановськи (23. Костовськи, 70).

У нинішньому відборі українці не демонструють гри, яка б подобалася уболівальникам. Цей матч теж змусив добряче похвилюватися уболівальників збірної.

Матч з македонцями синьо-жовті розпочали першим номером. За перший тайм було створено чимало напівмоментів, але коли справа доходила до завершального удару, щось не так йшло у Ярмоленка, Коноплянки та інших. Македонці відповідали зрідка, зате як! У середині тайму класний момент мав Яхович. Шевчук запізнився із вирівнюванням офсайдної лінії і залишив у грі форварда балканської збірної. Яхович практично вивалився один в один з П'ятовим, але голкіпер українців продемонстрував усю свою майстерність, і відбив потужний удар македонця. Пострілювали гості й з середньої відстані. І їхні удари були куди точнішими від ударів українців. Але П'ятов діяв бездоганно. Українці забили, коли команди вже очікували свистка на перерву. Коноплянка своїм флангом протягнув м'яча до карного майданчика македонців і простріли на дальню стійку. Тут був Ярмоленко. Від Андрія м'яч відскочив, як від стінки. І в цьому епізоді була значна доля везіння. Адже м'яч відлетів прямо на ногу Сидорчуку, а той з усієї сили вгатив його у сітку.

Другий тайм можна поділити на дві частини. У першій українці впевнено вели гру. На 47-й хвилині інтрига у матчі могла взагалі зникнути. Зозуля, перечепившись за ногу македонського захисника у штрафному майданчику, і «намалював» пенальті. Арбітр матчу повірив акторським здібностям українцям і вказав на 11-метровий. Але Ярмоленко його не реалізував, поціливши в поперечину.

Починаючи з середини другого тайму українці почали підсідати фізично. Про те, чи встигнуть українці відновитися після матчу з білорусами було чимало розмов. От тільки ніхто не згадував, що у той самий день і македонці провели непростий поєдинок з Люксембергом, в якому поступалися 1:2 і лише на останній хвилині забили третій переможний гол. Та чомусь македонці виглядали свіжішими і фізичному компоненті тотальну перевагу в останні 10 хвилин. Звідси і серія небезпечних моментів та напруга у карному майданчику. В оборонних діях особливо слід відзначити Федецького та Кучера, які переорювали газон «Львів Арени» підкатами, ще кілька разів врятував П'ятов. В українців якщо й виникали можливості для контратак, то завершити їх як слід просто не вистачало сил. Найкращий з цих контрвипадів змарнували Ярмоленко й Едмар.

У паралельних матчах конкуренти українців за вихід із групи словаки та іспанці здобули виїзні перемоги. Слов'яни перемогли білорусів 3:1, а піренейці розгромили Люксембург 4:0.

Таким чином зі стовідсотковим результатом у трьох матчах лідирує Словаччина. По 6 очок мають Іспанія та Україна.

Попереду цього року в України лише матч з Люксембургом. З грою, яку нині демонструє наша збірна, це достатньо сильний суперник. Нагадаємо, у стартовому турі Люксембург відібрав очки в Білорусі.

http://www.youtube.com/watch?v=N4owCSOtqIg


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися