Ліга Європи: Безнадійний «Маріуполь» і подвиг «Зорі»
Спорт

Ліга Європи: Безнадійний «Маріуполь» і подвиг «Зорі»

17 серпня 2018, 11:39
0
0
Сподобалось?
0

«Маріуполь» і луганська «Зоря» зіграли матчі-відповіді у кваліфікації Ліги Європи. До раунду плей-офф пробилися лише луганчани, але, якщо взяти о уваги рівень суперників і результати перших матчів із ним, то такий підсумок можна назвати непоганим.

«Бордо»-«Маріуполь» – 2:1

Голи: 1:0 – Пундж (54), 2:0 – Санкаре (56), 2:1 – Фомін (66).

Перший матч – 3:1.

«Бордо»:  Костіль, Кунде, Отавіо (Плашил, 89), Левчук, Камано (Вада, 62), Де Превілль, Санкаре, Лерагер (Тчуамені, 62), Кастро, Юссуф, Пундж.

«Маріуполь»: Гальчук, Дава (Яворський, 46), Борячук, Мішньов, Чурко, Тищенко (Вакула, 62), Демірі, Кірюханцев (Полегенько, 46), Білий, Пихальонок, Фомін.

За великим рахунком, у цій парі все було вирішено після матчу в Україні. Хотілося лише аби маріупольці дали бій супернику. Із цим теж не дуже вийшло. Французи грали виключно по рахунку і навіть поступилися ініціативою українцям. Проте за весь перший тайм маріупольці так нічого небезпечного і не створили, а ось в обороні було достатньо помилок – господарі поля могли забивати мінімум тричі. Маріупольців рятував Гальчук, одного разу м’яч поцілив у стійку. Після перерви «Маріуполь» пішов вперед активніше, й навіть створив першу нагоду для взяття воріт – Костіль потягнув хороший удар під поперечину від Тищенка. Але знову дав тріщину захист української команди, і «Бордо» за три хвилини двічі результативно зловило українців на контратаках. Лише після цього Фомін забив гол престижу зі штрафного.

«Брага»-«Зоря» - 2:2

Голи: 1:0 – Новайш (65), 1:1 – Рафаель (70), 2:1 – Орта (73), 2:2 – Караваєв (84).

Перший матч – 1:1.

«Брага»: Матеус, Фігейраш (Шадаш, 85), Секейра, Едуарду, Новайш (Ріллер, 79), Орта, Франсержіо, Сілва (Сантос, 38), Віана, Есгаю, Соуза.

«Зоря»: Феліпе (Махарадзе, 68), Сваток, Харатін, Хомченовський, Михайличенко, Вернидуб, Лєдньов (Кочергін, 46), Тимчик, Караваєв, Рафаел (Кабаєв, 76), Сілас.

Головний наставник луганської команди Юрій Вернидуб вчергове довів, що він чудовий мотиватор, а футболісти «Зорі» вкотре підтвердили, що мають чи не найсильніший характер серед усіх українських команд, і це не завжди враховують суперники.

Перший тайм не подарував прихильникам футболу цікавої гри. Господарі поля позиційно практично без моментів, за виключенням стартових хвилин, атакували, а «Зоря» мужньо терпіла і відбивалася. Друга половина гри розпочалася з класного моменту луганчан, але Рафаель запоров контрвипад своєю жадібністю й безхитрісно з гострого кута пробив прямо у воротаря. Але старт гойдалкам на полі було дано. На 65-й хвилині господарі поля відкрили рахунок – Новайш ефектно виконав штрафний удар, голкіпер «Зорі» Феліпе врятувати свою команду не зміг та ще отримав травму не сумісну з продовженням гри. Сам пропущений гол практичного нічого не змінив у розкладі для «Зорі», тож луганчани не розгубилися і швидко відігралися. Реабілітувався за попередній епізод Рафаель. Здавалося він знову запоре розіграну в один дотик контратаку, бо так вже довго готував удар з кута штрафного майданчика, але сам удар виконаний на точність вийшов ідеальним і залишив без шансів голкіпера «Браги» - 1:1. Португальці кинулися вперед, аби забити переможний гол і уникнути овертайму і це їм вдалося. Орта прошов двох захисників і перекинув м’яч через Махарадзе – 2:1. Отут уже мало хто вірив у камбек «Зорі». Тим більше, що за пару хвилин португальці остаточно могли поховати всі надії українських уболівальників. На щастя, з меж штрафного майданчика, з яким не впорався Махарадзе, відбила стійка воріт. Відбиваючись від навали господарів, луганчани таки знайшли свій шанс. Після невеличкої пожежі у штрафному майданчику «Браги» Караваєв з двох метрів переправив м’яча у сітку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися