Не класом, а везінням – Україна вимучила перемогу над Люксембургом
Спорт

Не класом, а везінням – Україна вимучила перемогу над Люксембургом

26 березня 2019, 02:48
0
0
Сподобалось?
0

Збірна України з футболу зіграла матч другого туру відбору до Євро-2020. Після пристойної гри та важливої нічиєї з Португалією команда Андрія Шевченка ледь не допустила осічки у поєдинку з Люксембургом.

Люксембург – Україна – 1:2

Голи: 1:0 – Тюрпель (34), 1:1  Циганков (40), 1:2  Родрігес (90+3  автогол).

Люксембург: Моріс, Карлсон, Шано, Мальже, Янс – к, О. Тілль (Мутш, 90+2), Родрігес, Мартінс, Мартінш, В. Тілль (Бенсі, 73), Тюрпель.

Україна: Пятов – к, Бутко, Бурда (Караваєв, 78, Буяльський, 87), Матвієнко, Миколенко, Маліновський, Безус (Яремчук, 64), Коноплянка, Циганков, Зінченко, Мораес.

У порівнянні з першим поєдинком відбору у складі нашої команди відбулося відразу п’ять змін. Зі старту розпочали гру Циганков і Мораес, знайшлося місце для Бутка, Бурди й Безуса. Якщо у матчі з португальцями українці успішно реалізували модель гри другим номером, цього разу ситуація була розвернута на 180 градусів. Тепер уже синьо-жовті змушені були діяти на перших ролях і шукати прогалини у добре організованій обороні господарів. І це завдання команда Шевченка провалила, загалом гра з суперниками такого штибу – давнішня проблема української збірної за всіх тренерів.

Матч з Люксембургом синьо-жовті почали з позиційних атак та впевненого тримання м’яча, можна сказати аж занадто впевненого. Кількість передач у центрі поля просто зашкалювала, але на просування до воріт суперника це мало впливало. Не вражали й швидкості української команди. За такої гри проходити ешелонований захист Люксембурга було дуже складно. Дуже бракувало виконавця з дриблінгом, наприклад Марлоса, який би міг сам проскочити повз кількох опонентів й утворити оперативний простір для партнерів. Тому за перших півгодини команда Шевченка створила практично один-єдиний небезпечний момент, коли Мораес головою пробив зовсім трохи повз ціль. Українці подій не форсували, ніби вичікуючи свого моменту, й дочекалися спалаху активності від Люксмебургу. Спершу класно господарі розіграли стандарт. Зрештою наш голкіпер здійснив подвійний сейв. Але вже наступна атака принесла успіх люксембуржцям. Олів’є Тілль легко проскочив повз Зінченка і прострілив із правого флангу, м’яч прошмигнув повз Пятова, який теж не дуже вдало зіграв на виході, влучив у Бутка і покотився до лінії воріт. Тюрпелю залишилося лише трохи «додати» і круглий затріпотів у сітці. На щастя, ще до перерви українцям вдалося відновити рівновагу. Гол на двох створили Зінченко і Циганков, перший асистував, а другий дограв епізод до останнього й проштовхнув м’яча повз голкіпера.

Другий тайм був багатшим на швидкості та гострі моменти. Українці всіляко намагалися уникнути нічийного результату й багато ризикували. Але в атаці мало що виходило. У цьому матчі українська команда три отримувала право на штрафні удари практично з лінії штрафного майданчика і всі їх використали невдало – щоразу м’яч після ударів летів повз ворота. З гри класний шанс відзначитись мав Мораес, але його удару теж забракло точності. У «рамку» двічі небезпечно влучив Коноплянка, змусивши попрацювати Моріса. Чим більше ризикували українці, тим частіше у небезпечні контратаки тікали господарі. Буквально затероризував наш правий фланг оборони Родрігес, щоразу накручуючи по кількох футболістів у жовтій формі. Однозначно півзахисник збірної Люксембургу цього вечора був найкращим у складі обох команд. Однак фортуна зіграла з ним злий жарт. Саме він став автором вирішального автогола у матчі, зрізавши головою м’яч у власні ворота на останній компенсованій хвилині.

Отож Україна, не продемонструвавши змістовної гри, здобула максимум очок у непростому матчі й очолила групу «В». Наші прямі конкуренти Португалія й Сербія зіграли між собою внічию 1:1. Наступні два тури відбору до Євро-2020 команди зіграють у червні. Українці прийматимуть вдома Сербію та Люксембург.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися