Шахістка з Луцька виконала норматив майстра ФІДЕ
Спорт

Шахістка з Луцька виконала норматив майстра ФІДЕ

8 грудня 2014, 10:37
0
0
Сподобалось?
0

Нещодавно завершився десятий кубок Червонограда з шахів. У ньому взяли участь 12 спортсменів з України, Польщі, Росії та Вірменії. Лучанка Олена Васіна під час турніру продемонструвала чудовий результат - вперше в історії Волині дівчина виконала норму майстра ФІДЕ. 

У турнірі все вирішилося у двох останніх турах - для того, щоб забезпечити видатний результат, Олені лишалося зіграти з заслуженим тренером України Андрієм Рахмангуловим (виграти у нього чорним кольором було складним завданням) та майстром спорту міжнародного класу з Вірменії. Загалом протягом п'яти днів вона зіграла 36 партій.
Окрім згаданого турніру, лучанка зіграла у бліц-марафоні, у якому брало участь дев'ять майстрів міжнародного класу, майстри спорту України та п'ятнадцять кандидатів у майстри спорту міжнародного класу. Будучи єдиною дівчиною у бліц-марафоні, вона посіла почесне шосте місце, випередивши багатьох майстрів спорту.

Для того, щоб Олені офіційно присвоїли звання міжнародного майстра, вона має зіграти ще у двох турнірах. Двадцятирічна лучанка займається шахами із трирічного віку. Попри те, що два роки тому дівчина вступила у два виші, вона вирішила забрати документи і відтоді професійно займається шахами.

З 27 січня до 1 лютого у Львові відбуватиметься турнір із виконання норми міжнародного гросмейстера, у якому планує взяти Олена Васіна.

Уже три роки талановита луцька шахістка виступає за підтримки фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Тренує спортсменку її батько - Валерій Васін.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися