Фото з https://glavred.info
Спорт

«Шахтар» стартував у Лізі чемпіонів з нічиєї

19 вересня 2018, 23:09
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні у Харкові донецький «Шахтар» розпочав свій черговий євросезон у Лізі Чемпіонів. «Гірники» приймали вдома бронзового призера німецької бундесліги «Хоффенхайм». Експерти вважали цю команду найслабшою у квартеті «F», проте «Шахтарю» у першому матчі вона виявилася не по зубах.

«Шахтер»-«Хоффенхайм» – 2:2

Голи: 0:1 – Гріліч (6), 1:1 – Ісмаілі (27), 1:2 – Нордтвейт (38), 2:2 – Майкон (81).

«Шахтар»: П’ятов, Ракицький, Бутко, Хочолава, Степаненко, Тайсон, Марлос, Патрік (Майкон, 76), Ісмаілі, Болбат (Коваленко, 57), Мораес.

«Хоффенхайм»: Бауманн, Кадержабек, Нордтвейт, Гріліч, Біттенкур (Демірбай, 64), Шульц, Фогт, Крамаріч (Нелсон, 85), Солоі (Цубер, 75), Жоелінтон, Пош.

Матч пройшов за територіальної переваги донеччан, проте гострішими виглядали контратаки німців. Уже на 6-й хвилині у центрі поля «наварили» Марлос і Хочалава, «Хоффенхайм» вибіг у стрімку контратаку, яка завершилася виходом Гріліча на побачення з П’ятовим, і футболіст німецької команди вийшов переможцем в очній дуелі. «Тупцяння» у позиційних атаках аж ніяк не наближали «Шахтар» до гола у відповідь, а от П’ятову вряди-годи доводилося серйозно вступати у гру, а інколи й рятувати свою команду. З тупикової ситуації «гірників» індивідуальними діями вивів Ісмаілі: він сам протягнув м’яч лівим флангом, «розкрутив» захисника у штрафному майданчику і несподівано пробив з опорної лівої ноги у дальній кут – 1:1. На жаль, після гола гра «Шахтаря» не стала яскравішою. Усі задумки і комбінації «гірників» німці легко читали і продовжували турбувати П’ятова під час контрвипадів. Наш голкіпер діяв надійно, але саме його помилка призвела до другого гола «Хоффенхайма». Під подачі кутового воротар донеччан помилився на виході й Нордтвейту залишилося головою переправити м’яч у порожні ворота – 1:2. Ще до перерви гості могли добити «Шахтар», але більше П’ятова пробити не змогли.

Практично увесь другий тайм «Шахтар» витратив, на те щоб відновити рівновагу. Майкон після пасу Марлоса потужним ударом метрів з 23-х ледь не порвав сітку у правому нижньому куті воріт Бауманна. «Шахтар» пішов вперед виривати перемогу, але часу лишалося замало. На останній хвилині основного часу Марлос міг забити третій бажаний гол, але його удар в останній момент заблокував Пош.

Нагадаємо, що у групі «F» виступають також англійський «Манчестер Сіті» та французький «Ліон». Французи сенсаційно виграли в гостях з рахунком 2:1 і очолили квартет.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися