«Шахтар» у Лізі Чемпіонів встановив рекорд для українських клубів
Спорт

«Шахтар» у Лізі Чемпіонів встановив рекорд для українських клубів

22 жовтня 2014, 08:44
0
0
Сподобалось?
0

Донецький «Шахтар» у третьому турі Ліги Чемпіонів несподівано легко у Борисові обіграв БАТЕ. Білоруський чемпіон був битий у рідних стінах з рекордним для українських клубів рахунком у єврокубках.

БАТЕ - «Шахтар» - 0:7

Голи: 0:1 - Тейшейра (11), 0:2 - Адріано (28 - з пенальті), 0:3 - Коста (35), 0:4 - Адріано (37), 0:5 - Адріано (40), 0:6 - Адріано (44), 0:7 - Адріано (81 - з пенальті).

БАТЕ: 16. Чернік, 2. Ліхтарович (9. Алєксієвич, 46), 5. Яблонський, 7. Карніцький, 13. Сігневич (25. Бага, 74), 14. Хагуш, 22. Младенович, 33. Поляков, 42. М. Володько, 55. Тубич (3. Гайдучик, 46), 62. Гордєйчук.

«Шахтар»: 30. П'ятов, 5. Кучер, 6. Степаненко, 9. Луїс Адріано, 13. Шевчук, 17. Фернандо (8. Фред, 46), 20. Дуглас Коста (11. Марлос, 46), 28. Тайсон (10. Бернард, 46), 29. Алекс Тейшейра, 33. Срна, 44. Ракицький.

Після ряду невпевнених матчів «Шахтаря» мало хто був занадто оптимістичний щодо гри проти БАТЕ. Зрозуміло, що український чемпіон виходив на гру у статусі фаворита, але всі очікували труднощів. Насправді ж перемога далася «гірникам» аж занадто легко. Підопічні Мірчі Луческу уже на 11-хвилині вийшли вперед. Алекс Тейшейра після пасу Тайсона вийшов на побачення з голкіпером БАТЕ, легко його обіграв і відкрив рахунок у грі. Перший і останній шанс на нормальний результат господарі поля втратили на 15-й хвилині матчу. Володько після обрізки Тайсона вийшов на побачення з П'ятовим і вже відправив м'яч у ворота, але тут як тут виріс капітан «гірників» Даріо Срна і виніс «круглого» з лінії. Далі господарі поля ще за інерцією трохи поатакували, аж доки не пройшла чергова блискавична контратака від «Шахтаря», практично один в один схожа на гольову. Знову на вістрі опинився Тейшейра, знову тет-а-тет обіграв голкіпера, але цього разу Чернік вирішив його збити. Законний 11-метровий реалізував Луїс Адріано. Це був лише початок бенефісу бразильського нападника донеччан. Далі голи у ворота БАТЕ посипалися як з рогу достатку. До перерви Адріано відзначився ще тричі, між його голами ще був гол Дугласа Кости. На перерву команди пішли за рахунку 6:0 на користь «Шахтаря»!

Другий тайм перетворився на суцільну формальність. Мірча Луческу навіть зміг дати відпочинок кільком лідерам команди. У перерві тренер «гірників» провів потрійну заміну, посадивши на лаву запасних Тайсона, Фернандо і Косту. Далі футбол був відверто не надто цікавий, бо «Шахтарю» уже нічого не треба було, але господарі поля перебували у пригніченому стані. У цей момент чи не єдиним гравцем на полі, хто ще не все зробив, як не дивно, був Луїс Адріано. Річ у тім, що у нього був шанс побити рекорд самого Ліонеля Мессі, який встановив рекорд Ліги Чемпіонів за кількістю забитих голів в одному матчі. У березні 2012 року гравець «Барселони» забив п'ять голів у ворота німецького «Байєра» (тоді каталонці перемогли з рахунком 7:1). Через інертність партнерів по команді перевершити це досягнення Адріано не вдалося, але, принаймні, вдалося повторити. Нападник «Шахтаря» за 10 хвилин до фінального свистка чесно заробив 11-метровий і сам же його двічі реалізував (після першої спроби арбітр наказав перебити пенальті). Такою була рекордна перемога «Шахтаря».

У паралельному матчі «Порту» з рахунком 2:1 переміг «Атлетік». Таким чином португальці лідирують у групі, маючи 7 очок. У донеччан на два пункти менше, і вони посідають друге місце.

https://www.youtube.com/watch?v=PiBhfOY0bbY


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися