Віталій Кварцяний: «Ми перемогли, а питань до команди багато»
Спорт

Віталій Кварцяний: «Ми перемогли, а питань до команди багато»

24 листопада 2014, 09:00
0
0
Сподобалось?
0

Попри перемогу над донецьким «Металургом» головний тренер луцької «Волині» Віталій Кварцяний залишився незадоволений грою своїх футболістів. Про

- Гра була дуже напруженою. Поки футболісти намагалися грати у рамках того напряму, який було запропоновано, - гра дивилася. Мали перевагу, створювали моменти, але почали грати на результат. Коли футболісти починають грати на результат і забувають про футбол - тоді тренерам необхідно швидко думати, як витримати цей антифутбольний настрій гравців. Це не додає упевненості в завтрашньому дні усім нам. Вони думають: ми виграли - що ви хочете? А я бачив стільки проблем в грі футболістів, які начебто мене надихали, радували і давали привід замислитися, що з них вийдуть хороші футболісти. Коли ж почали забувати, як воно і що - все зіпсувалося. І домучили перемогу. Великого задоволення, особливо від дій півзахисту, сьогодні я не отримав. Хоча півзахист і серце команди - вони зіграли дуже погано.

- Склалося враження, що Ви у перерві своїм хлопцям налили по 50 грамів, щоб вони не замерзнули на такому засніженому полі. А в захисті вони грали хто в ліс, хто по дрова...
- Це від того, що до футболістів абсолютно не «прилипають» методичні рекомендації. І це дуже складно не лише в цій команді, а і в молодіжній, в U-19. Діти ростуть, але абсолютно не хочуть. Ті, до кого щось «прилипає», думають про своє матеріальне благополуччя, про своє ім'я. Думають, як зіграти сьогодні краще, ніж учора. Ті, хто щось думає, грає в київському «Динамо» або «Шахтарі». А ті, хто не розуміють - ті виступають у нас. Чому вони там не грають? Напевно, тому що не розуміють того, чого від них хоче тренер. Вони повинні грати. Говорю їм: «Ти повинен вийти грати. Йди до однієї штанги - ти, а ти - до іншої. І бийся головою об штангу стільки, скільки я тобі скажу»! Він не піде, скаже: «Навіщо мені це потрібно»?  Але тренер так хоче! Значить, щось я маю на увазі, якщо прошу про це.

Так і в лінії оборони! Функції кожному розжовані: як грати, що грати. Він виходить, грає і забуває. Думає при цьому, що він футболіст, що сформувався. Футболіст який сформувався грає у Лізі Чемпіонів. А ось він грає у Вищій лізі і не замислюється: чи відповідає Вищій лізі - або не відповідає. Я після кубкового матчу з «Дніпром» засумнівався: чи може півкоманди нашої грати у Вищій лізі. Потім я їх притиснув, щоб вони не думали, що вони комусь потрібні. І вони відразу помінялися: почали працювати і довели. В Ужгороді була така рівна гра, десь нам повезло, десь - їм.
Потрібно грати з концентрацією, дорожити м'ячем. Бачите, в якому я настрої? Іноді ми програвали, і я спокійно говорив, а зараз - перемогли, але питань до команди багато. Ми навіть Маріуполь не обіграємо, якщо з таким настроєм гратимемо. Хоча Маріуполь - завжди хороша команда, але у них зараз є якісь труднощі. При цьому команда там з характером, і нам буде дуже важко.

- Голи вас сьогодні не порадували?
- Голи хороші, але могли забити ще.
- За рахунку 2:0, кажуть, був не призначений пенальті після гри рукою у штрафному майданчику господарів?
- Дві підряд руки було. Знаєте, судді вважають, якщо ми не дружимо так близько, як раніше, то і пенальті давати не треба. За це потрібно з ними якось «по-іншому», а ми зараз не можемо «по-іншому». Немає у бюджеті якихось інших напрямків дій. Тому і не дають пенальті. А якщо є, то потрібно давати! Вони нас учать, що пенальті - це іншої категорії рішення. Вони як би з неба, високо. Під носом бачить його - але не хоче давати! Там інші націнки, розцінки, щось в цьому роді, напевно, я не розумію. Ну і свистків було дуже багато. Суддя видно, що у футболі розбирається. Але при цьому, ні за що «жовтих» надавав. Багато зупинок. І так вони мучаться з цим м'ячем, та дай ти грати, не потрібно цих пауз.

- Коли призначили пенальті у ворота «Волині», а після Арановский відмінив рішення,  у Вас нічого не йокнуло?
- Бо там не було пенальті, там наші футболісти бачили. Як реагують судді? Якщо футболіст кричить «Ай, ой»! - вони відразу свистять. З перших хвилин сьогодні почав свистіти. Половини порушень - як наших, так і донецьких - не було. Навіщо свистіти? Це проблема. Не варто лізти в гру. Я вже якось говорив, що виходжу і усі ігри суджу: товариські там, інші. Я не довіряю суддям, вони споганять гру. Я не говорю, що сьогодні споганили, але навіщо так багато свистків? Коли кричать футболісти - це інтелігенти кричать. Сімінін ніколи не кричить: його б'ють, він падає, врізається, біжить. Тому він гравець і має ще резерви для росту. А ці із зачісками - ті падають, айкають, ойкають. І уболівальники вже не вболівають: вони сигарету закурили, пиво п'ють, їм футбол вже не цікавий.

- Прокоментуйте гру Федорчука і Кобахидзе. Після 15-20 хвилин з їх боку було більше розмов, ніж ігри. Якісь санкції будуть?
- Санкцій не буде. Просто футболісти не хочуть прислухатися. У них багато гонору. Їм говориш одно - у них інше! Вони усі повинні були грати краще і сильніше. Але вони на зауваження реагують якось по-своєму. У них своє розуміння ситуації, не знаю. У мене зовсім інше навчання футболістів. Недилько  він давно грає, він помиляється, але він одержимий. Сімінін - те ж саме.

- Сімінін забив прекрасний гол. Готуєте подібне на тренуваннях?
- Звичайно! У нього багато в сезоні було ударів, просто воротарі знаходилися в правильній позиції, і ці удари парирували. Правда, не завжди він це робить, хоча ми йому говоримо.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися