Збірна України з футболу достроково виграла свою групу у Лізі націй УЄФА
Спорт

Збірна України з футболу достроково виграла свою групу у Лізі націй УЄФА

17 жовтня 2018, 03:45
0
0
Сподобалось?
0

У матчі третього туру групового етапу Ліги націй українці у гостинному Харкові приймали чехів. У цьому матчі нас влаштовувала навіть нічия. До того ж, команда Андрія Шевченка вважалася фаворитом гри.

Україна – Чехія 1:0

Гол: 1:0 – Маліновський (43).

Україна: П’ятов, Матвієнко, Ракицький, Бурда, Караваєв, Степаненко, Коноплянка (Циганков, 79), Маліновський (Зінченко, 85), Марлос, Ярмоленко, Яремчук. 

Чехія: Павленка, Челюстка, Гебре-Сілассіє, Брабец, Барка, Дочкал, Янкто, Шик (Крменчик, 73), Видра (Змргал, 76), Павелка, Новак. 

Українська збірна до матчу підійшла в оптимальному складі. Чехи навпаки мали деякі проблеми з цим компонентом, проте навіть за таких умов виглядали значно сильніше, ніж під час першого матчу з Україною. Перший тайм команди провели у практично рівній боротьбі. Українці почали активно, і на стартових хвилинах дві нагоди відзначитися мав Яремчук, двічі головою він замикав подачі від Коноплянки, і двічі не влучив у ціль. У середині тайму гості відповіли своїм сплеском активності, вінцем якого став вихід Янтко на побачення з П’ятовим. Цю дуель виграв наш голкіпер. Потім знову свою потужну хвилю атак «накотили» українці. Спершу воротаря чехів потубував Коноплянка. Потім гості дозволили двічі пробити Малиновському з улюбленої лівої ноги практично з лінії штрафного майданчика. Після першого пострілу м’яч просвистів поруч зі стійкою, а ось вдруге, по тікаючій від воротаря траєкторії, залетів у правий нижній кут – 1:0! Щоправда, хвилинна ейфорія від забитого гола ледь не відібрала в українців сам привід для радості. Захист нашої збірної провалився, й чехи вивели на ударну позицію Янтко. Форвард гостей з метрів 13 пробив вище воріт.

У другому таймі гра вже не була такою багатою на події. Українці надійніше зіграли позаду. Чехам тільки й лишалося, що «вантажити» м’яч вперед, де він майже завжди ставав здобиччю оборонців та голкіпера української команди. Таку-сяку загрозу воротам П’ятова становили хіба кілька дальніх ударів – постріл від Павелки змусив нашого воротаря тягнутися під поперечину. У другій половині 45-хвилинки чехи спробували врятувати гру. Та походи великими силами на половину поля українців оберталися для них лише небезпечними контрвипадами. Один із них завершився виходом свіжого Циганкова на побачення з голкіпером, тільки от півзахисник збірної України зіграв не найкращим чином.

Після трьох турів у своїй групі українці набрали 9 очок, чехи після трьох матчів мають 3 пункти, словаки провели на одну гру менше, проте у графі «очки» у них «баранка». Попереду у команди Андрія Шевченка залишився один матч групового етапу зі Словаччиною, але він матиме значення тільки для наших суперників, яким загрожує виліт із дивізіону «В» у дивізіон «С». Українці ж, навпаки, наступний турнір Ліги націй розпочнуть у компанії найсильніших збірних Європи – у дивізіоні «А». Окрім того синьо-жовті продовжать боротьбу у плей-офф цього турніру, й у числі 16 переможців груп із різних дивізіонів поборються за одну із чотирьох путівок на Євро-2020.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися