«Зорі» трохи не вистачило, аби вибити «Лейпциг» з Ліги Європи
Спорт

«Зорі» трохи не вистачило, аби вибити «Лейпциг» з Ліги Європи

31 серпня 2018, 03:08
0
0
Сподобалось?
0

«Зоря» зразка Юрія Вернидуба привчила українських вболівальників до сенсацій. Пройшовши у кваліфікації Ліги Європи португальську «Брагу», луганчани ледь не повторили фокус з німецьким «Лейпцигом». Грізний суперник лише на останніх хвилинах вирвав перемогу у матчі-відповіді, який проходив за сценарієм футбольного блокбастера.

«Лейпциг»-«Зоря» - 3:2

Голи: 1:0 – Кунья (7), 1:1 – Рафаель (35), 1:2 – Гордієнко (48), 2:2 – Огюстен (69), 3:2 – Форсберг (90 – з пенальті).

«Лейпциг»: Мвого, Орбан, Клоштерманн, Лаймер (Брума, 79), Кампл, Ільсанкер, Поульсен (Огюстен, 59), Сабітцер, Кунья, Вернер, Конате (Форсберг, 59).

«Зоря»: Феліпе, Сваток, Тимчик, Вернидуб, Караваєв, Михайличенко, Рафаель (Прийма, 80), Гордієнко (Кочергін, 68), Кабаєв (Чеберко, 69), Харатфн, Сілас.

Перша гра – 0:0.

Після подарованої Фортуною нічиєї в Україні, відверто кажучи, ніхто нічого особливого від виїзду «Зорі» у Німеччину не чекав і не мав би претензій, якби команда просто відбула номер. У принципі, й почалася грав у Лейпцигу зовсім не райдужно для луганчан – уже на сьомій хвилині після удару з-за меж штрафного майданчика та підступного рикошету м’яч  опинився у сітці воріт Феліпе. Однак, навіть у безнадійних ситуаціях, опускати руки – не у дусі «Зорі». Луганчани оговталися до середини тайму й почали все частіше добиратися до володінь Мвого. Під час одного з таких наскоків Рафаель Ратао головою результативно замкнув подачу від Караваєва. Рахунок 1:1 уже не влаштовував німців.

На початку другого тайму гості взагалі «знахабніли» й вийшли вперед. Караваєв цілив у дальній кут воріт «Лейпцига», а Гордієнко прискорив зустріч м’яча з сіткою, увігнавши «круглого» у ворота – 1:2. Певне німці не могли уявити такого у найстрашнішому сні. Як не крути, тренерський штаб «Лейпцига» поставився без належної поваги до «Зорі», знаючи про її попередні подвиги. Тепер довелося виправляти ситуацію на ходу. У «Лейпцига» відбулася подвійна заміна, у гру пішли Огюстен і Форсберг – лідери команди, яких сподівалися поберегти на наступні матчі. З їх появою гра «Лейпцига» стала дуже агресивною в атаці. Огюстен виправдав свою заміну уже через десять хвилин, зрівнявши рахунок. А вирвав перемогу для німців Форсберг, реалізувавши пенальті призначене на 90-ій хвилині за гру рукою у штрафному майданчику «Зорі». До чергової сенсації луганчани не дотерпіли кілька хвилин.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися