Невигадана історія

У рівненській чотириповерхівці валиться дах, а ремонтувати — немає за що

23 травня 2016, 18:25
0
0
Сподобалось?
0

Покрівля чотири поверхового будинку, що на вулиці Гагаріна,12 у Рівному, вже впродовж тривалого часу тримається на двох підпорах. Дах тече і від найменшого вітру просто валиться. Мешканці будинку розповідають, що куди тільки не зверталися — марно. Шукати вирішення проблеми вони прийшли на засідання сесії міської ради.

За словами рівнянина, який проживає в аварійному будину Сергій Сирота, наразі покрівля практично валиться, і навіть вітер може стати останньою крапкою у цьому. Тоді люди просто залишаться без даху над головою.

- У нас чотири поверховий будинок. Він вже давно в аварійному стані, проте на наші звернення у ЖКП не реагують. Зараз дах - на двох підпорах. Ще у 1978 році в нашому будинку планували ремонт, однак ніхто нічого так і не зробив. З того часу мешканці, що могли робили своїми силами. Також зверталися у ЖКП, просили принаймні пділатати дах, аби він не руйнувався далі. Адже більшість мешканців будинку - пенсіонери, і коштів на самотійний ремонт даху в нас немає. Тому просимо депутатів, міського голову допомогти нам зробити ремонт покрівлі за кошти з бюджету. Це наша остання надія, - розповідає Сергій Сирота.

На це міський голова Рівного Володимир Хомко заявив, що будинок - власність мешканців, і міська влада може лише допомогти у проведенні ремонту покрівлі на умовах співфінансування.

- Створюйте ОСББ, беріть участь у програмі співфінансування, і ми допоможемо. Це ваш приватний будинок, і за міські кошти цей дах ніхто не ремонтуватиме, коштів на це просто не передбачено і не буде. Лише якщо ви візьмите участь у програмі співфінансування. Якщо ж вас не влаштовує ЖКП, то виберіть собі іншу управляючу компанію, посилайте до біса «жек» і ремонтуйте будинок на умовах співфінансувння. Адже ЖКП ніколи не проводило капітальних ремонтів, лише поточні. Тому ніхто, крім вас самих вам не допоможе, - сказав Володимир Хомко.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися