Екс-міністр освіти Табачник зібрав досьє на 1,5 мільйона студентів
Україна

Екс-міністр освіти Табачник зібрав досьє на 1,5 мільйона студентів

26 жовтня 2014, 09:34
0
0
Сподобалось?
0

Єдина державна електронна база з питань освіти (ЄДЕБО) є яскравим прикладом некоректного зберігання особистої інформації.

Про це ZN.UA розповів Володимир Ковтунець, експерт Альянсу Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (USETI).

«Функціонування ЄДЕБО при Табачникові - дуже грубе порушення конституційних прав. У цій базі було зібрано всі відомості про понад 1,5 млн студентів, а також про їхні родини мало не до дідуся-бабусі. І це бачили близько 5 тис. адміністраторів по всій Україні. Серед них могли бути люди з недобрими намірами», - підкреслив Ковтунець.

«Крім того, не треба забувати, що запис у базі даних - це не електронний документ, доки під ним немає відповідної сертифікації й електронного цифрового підпису», - додав він.

На думку експерта, необхідно, щоб усі дані, які дозволяють ідентифікувати конкретного учня, осідали на рівні навчального закладу. Нагору має подаватися тільки загальна статистика.

У зв'язку з цим експерти запропонували, щоб кожному громадянинові України при вході в освітню систему (тобто, грубо кажучи, з дитсадка) був наданий електронний ID. Як варіант - він може збігатися з ідентифікаційним кодом податкової.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися