Мінські перемовини зірвані — Леонід Кучма
Україна

Мінські перемовини зірвані — Леонід Кучма

31 січня 2015, 22:34
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні у Мінську відбувалася зустріч контактної групи щодо виконання умов Мінських угод. Україну на перемовинах представляв Леонід Кучма. «Глави» «ЛНР» та «ДНР» Ігор Плотницький та Олександр Захарченко у Мінськ не приїхали. Їх представляли Денис Пушилін і Владислав Дейнего, Росію посол в Україні Зурабов. Розмова відбувалася у закритому режимі і закінчилася нічим.

Як повідомляє ТСН, консультації з плану виконання Мінських домовленостей були зірвані у зв'язку з неявкою лідерів бойовиків «ДНР» і «ЛНР», а також ультимативними заявами представників терористів. Про це заявив екс-президент України, член тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту в Донбасі Леонід Кучма. «Сьогоднішні консультації з плану виконання мінських домовленостей, який містить перелік конкретних заходів, спрямованих на швидку деескалацію ситуації, були зірвані у зв'язку з неявкою підписантів мінських документів Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького, ультимативними заявами їх представників Дениса Пушиліна і Владислава Дейнего, а також їх відмовою обговорювати план заходів з негайного припинення вогню і відведення важких озброєнь», – розповів Кучма.

Кучма сказав, що українська сторона не сприймає ніяких ультиматумів з боку бойовиків.

«Наша принципова позиція з питання мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей залишається незмінною – повне і неухильне виконання домовленостей, письмово закріплених у Мінську 5 і 19 вересня 2014 року, починаючи з негайного встановлення режиму припинення вогню», – сказав він.
Екс-президент України також підкреслив, що очікує найближчим часом офіційної реакції з боку Російської Федерації.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися