«Укроборонпром» запустить проект з модернізації 300 танків Т-72 за стандартами НАТО
Україна

«Укроборонпром» запустить проект з модернізації 300 танків Т-72 за стандартами НАТО

18 березня 2015, 20:31
0
0
Сподобалось?
0

«Укроборонпром» готовий модернізувати близько 300 танків Т-72, які наразі знаходяться у армійському резерві, до стандартів НАТО. Після модернізації ця техніка зможе забезпечити частину нагальних потреб української армії. Про це заявив Заступник генерального директора з виробництва ДК «Укроборонпром» Юрій Пащенко під час круглого столу «Проблеми реформування Оборонно-промислового комплексу України».

 «Танк Т-72 не перебуває на озброєнні української армії. В Україні є майже 300 цих танків. Ми запропонували Міністерству оборони модернізувати їх до стану танків PT-91, які перебувають на озброєнні у Польщі (основний бойовий танк цієї країни), фактично до стандартів НАТО», – підкреслив Юрій Пащенко.

Він також зазначив, що польська сторона вже надала українським військовим можливість протестувати на своїх полігонах зразки такої техніки. Зокрема, ці машини демонструють високі показники стрільби у нічний час.

Нагадаємо, що підприємства «Укроборонпрому» здійснюють активну військову співпрацю з країнами-членами НАТО. Передові підприємства Концерну отримали доступ до Головного каталогу НАТО з логістики та здійснюють його дослідну експлуатацію з питань пошуку продукції та її постачальників. Крім того, наприкінці березня Концерн візьме участь у спільному з представниками країн-членів НАТО семінарі зі стандартизації.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися