Вступив у дію закон, який стимулює роботодавців приймати на роботу переселенців
Україна

Вступив у дію закон, який стимулює роботодавців приймати на роботу переселенців

30 березня 2015, 13:07
0
0
Сподобалось?
0

Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб» (№ 245-VIII від 05.03.2015).

Як наголосила розробник закону Людмила Денісова, Голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, закон спрямований на зацікавлення роботодавців у працевлаштуванні переселенців.

«Роботодавцям надаватимуться компенсації у сумі витрат на оплату праці переселенців тривалістю до 6 місяців, а в залежності від категорії цих осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню – до 12 місяців», - повідомила Людмила Денісова.

Також, за її словами, роботодавцям, які працевлаштовують безробітних-переселенців за направленням центрів зайнятості не менше ніж на 1 рік надаватимуться компенсації витрат на перепідготовку та підвищення кваліфікації таких осіб.

«Зареєстрованому в центрі зайнятості безробітному-переселенцю буде надаватися компенсація витрат на переїзд до місцевості, де він працюватиме, та витрат на проходження медичного та наркологічного огляду, якщо цього вимагатиме професія», - підкреслила Людмила Денісова.

Як повідомила Голова Комітету, відповідно до законодавчих змін фінансування організації громадських робіт для безробітних відбуватиметься незалежно від наявності ресурсів у місцевих бюджетах, що стане одним з напрямків надання роботи в регіонах тим, хто її потребує.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися