РНБО затвердила нову без пекову стратегію України
Україна

РНБО затвердила нову без пекову стратегію України

6 травня 2015, 23:50
0
0
Сподобалось?
0

Рада національної безпеки і оборони України обговорила додаткові заходи щодо забезпечення обороноздатності держави та затвердила проект Стратегії національної безпеки для посилення обороноздатності України, реалізація якої передбачена до 2020 року.

Відкриваючи засідання, Президент зазначив, що загроза широкомасштабних бойових дій з боку російсько-терористичних угруповань не лише зберігається, але й зростає, що вимагає додаткових заходів для забезпечення обороноздатності держави. «Від проведення оперативного перегрупування військ та зайняття ними обладнаних опорних пунктів, від уточнення завдань по п’ятій хвилі мобілізації, від удосконалення протидесантної і протидиверсійної оборони Маріуполя, Бердянська та всього Азовського узбережжя – і аж до Стратегії національної безпеки», – наголосив Президент.

Глава держави відзначив, що проект Стратегії має передбачати досягнення сумісності сектору безпеки і оборони України з відповідними структурами країн-членів НАТО. Президент нагадав, що Росія на своєму засіданні Ради безпеки суттєво змінила стратегію, намагаючись використовувати досвід агресії та війни.

«Наша Стратегія має забезпечити можливість набуття в майбутньому членства України в Альянсі. Ми нарешті маємо повернути цю надзвичайно важливу складову в цей документ», – цитує слова Порошенка прес-служба Глави держави.

Одночасно, як наголосив Президент, необхідно працювати над зміцненням обороноздатності та створенням сучасних Збройних Сил. Зараз завдяки зусиллям військових і волонтерів в країні існує надійна, високопрофесійна та дисциплінована армія, яка зупиняє агресію ворога. За словами Президента, сумарне угруповання противника на Донбасі з урахуванням бойовиків незаконних збройних формувань становить понад 40 тисяч осіб, а російське військове угруповання поблизу державного кордону складає понад 50 тисяч, що майже в півтора рази більше, ніж у липні 2014 року.

Глава держави наголосив, що Україна повністю виконує Мінські домовленості. При цьому бойовики проводять регулярні обстріли українських позицій та мирних мешканців, ведуть активну розвідувальну і підривну діяльність, провокують бойові зіткнення з метою зриву мирного врегулювання конфлікту.

https://www.youtube.com/watch?v=vQ26VzpB1vU


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися