Українських полонених вивозять на роботи в Росію і роблять рабами на Кавказі
Україна

Українських полонених вивозять на роботи в Росію і роблять рабами на Кавказі

21 травня 2015, 04:21
0
0
Сподобалось?
0

Від 400 до 700 українців, полонених на Донбасі, були вивезені на територію Росії. Багато з них були продані в рабство у Чечні, Адигеї і Осетії. Про це йдеться у відкритому листі родичів полонених до російських правозахисників, опублікованому на сайті Відкрита Росія, повідомляє УНІАН.

«Ми припускаємо, що вони можуть знаходитися там, оскільки на телефони їхніх близьких дзвонив або сам зниклий, або невідомі з російських номерів – з Чечні, з Адигеї. Деяким з рідних також дзвонили правозахисники з Росії з повідомленням про те, що вони знайшли їх рідних в російських СІЗО. Деяких з них, як ми знаємо, відправляли в Чечню або Адигею», – йдеться в листі.

Серед зниклих є не тільки українські військові, але і мирні жителі – волонтери, які надавали гуманітарну допомогу нужденним, і ті, хто відвідував своїх родичів, покликаних в українську армію в ході мобілізації.

Ті, кому вдалося звільнитися з полону, розповідали родичам зниклих безвісти, що починаючи з літа, полонених неодноразово перевозили в Ростовську область або в глиб Росії на роботи, потім повертали через кордон назад і знову відвезли в Росію у різних напрямках. Їх переправляли через кордон через різні пункти пропуску, зокрема, через пункт пропуску Ізварине.

«Звертаємо вашу увагу, що мова не йде про військовополонених «республік» і «козаків». Цих зниклих безвісти немає в списках загиблих, ні серед полонених, що підлягають обміну згідно з мінськими угодами. На даний момент будь-який зв'язок з ними втрачено», – йдеться в листі.

Деякими рідним зниклих невідомі особи по телефону або через волонтерів пропонували повернути бранця за велику винагороду.

Родичі полонених склали список осіб, зниклих безвісти, з чиїх телефонів дзвонили близьким і друзям або чиї телефони виявлялися включеними в роумінгу в Росії, зокрема, в Чечні, Адигеї і Осетії. У цьому списку 120 чоловік, проте крім них, в Росії може знаходитися за різними даними, від 400 до 700 громадян України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися