Після консультацій з ЄС і США проект «Європейський вал» на кордоні з РФ подешевшав уп’ятеро
Україна

Після консультацій з ЄС і США проект «Європейський вал» на кордоні з РФ подешевшав уп’ятеро

24 травня 2015, 09:08
2
0
Сподобалось?
0

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк перевірив хід облаштування українсько-російського державного кордону на пункті пропуску «Сеньківка», що на Чернігівщині. Глава Уряду оглянув інженерно-технічні споруди, зведені в рамках першого етапу облаштування «Європейського валу», та ознайомився зі зразками техніки та новітніми засобами охорони державного кордону.

Глава Уряду зазначив, що перший проект «Європейського валу» передбачав загальну суму фінансування розміром майже 1 млрд. доларів США. Проте після консультацій з експертами зі США, Ізраїлю та ЄС Уряду вдалося здешевити цей проект у п’ять разів.

Загальний обсяг коштів, передбачений проектом – 4 мільярди гривень. Завершити роботи планується у 2018 році.

Інженерні споруди включають систему штучних перешкод на можливих напрямках руху техніки, спостережні пункти та вежі, суцільний рів, загороджувальний паркан, сигналізаційні пристрої тощо. Крім того, обладнані елементи інженерного облаштування пункту пропуску, захисні споруди для укриття пасажирів та персоналу, інформують у Держприкордонслужбі.

Координатор проекту облаштування державного кордону Ігор Полуденко повідомив, що за 2014-2015 роки було зведено 115,2 кілометра протитанкових споруд, 82 кілометра рокадних доріг, 417 кілометрів контрольно-слідових смуг, 10 км750 метрів загороджень. Установлено 49 веж спостереження по всіх ділянках Сумської, Харківської, Чернігівської областей. Загалом на цей обсяг робіт витрачено 160 мільйонів гривень, які були отримані як кошти міжнародної технічної допомоги.

До кінця року на зведення «Європейського валу» в Державному бюджеті передбачено 300 мільйонів гривень. Цим коштом до 1 вересня заплановано облаштування протитанкових споруд – 385,7 км, огороджень – 90 км, 7 опорних пунктів, 214 км контрольно-слідової смуги та рокадної дороги – 214,5 км.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • ЯЦЕНЮК ПНХ
    ЯЦЕНЮК ПНХ

    ЯЦЕНЮК ЖИДОПИДАР И ВОРЮГА КОНЧЕННЙ - ЭТО ВРАГ ГОСУДАРСТВА ОН РАЗВОРОВЫВАЕТ НЕСЧАСТНЫЙ БЮДЖЕТ !!!! ЭТО НЕ ВАЛ - ЭТО ЯВНАЯ КОРРУПЦИЯ И ВОРОВСТВО ДЕНЕГ У ОКРОВАВЛЕННОЙ СТРАНЫ !!!!!!! ДОЛОЙ ВОРОВСКУЮ ВЛАСТЬ !!!!!!!!

    24 травня 2015, 10:26
    Відповісти
  • дон
    дон

    А вони там і нічого не зробили.Вирили рів і вклали пару залізяк-і це Називається СТІНА.Та тій СТІНІ-ціна -ломаний грош.А де решта гроші.?

    24 травня 2015, 17:22
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися