WOG може бути причетна до контрабанди пального з окупованого Криму
Україна

WOG може бути причетна до контрабанди пального з окупованого Криму

31 травня 2015, 15:56
0
0
Сподобалось?
0

Кілька днів тому в порт Ізмаїла зайшов танкер «Adriatik Mariner», який привіз в Україну з порту окупованого Криму - Феодосії, - 5800 тонн дизельного палива. Одержувачем цього контрабандного вантажу повинна була виступити українська компанія «WOG трейдинг». Сума збитку, від недоотримання в бюджет податків і зборів від контрабандної поставки дизельного палива, становила понад 23 мільйонів гривень.

Про це повідомив народний депутат Антон Геращенко.

За його словами, судно затримали працівники СБУ, однак їм почали надходити телефонні дзвінки від одного з керівників служби з вимогою негайно відпустити «Adriatik Mariner», у той час як судно «Adriatik Mariner», як без дозволу України зайшло у порт окупованого Росією Криму, повинно було бути негайно заарештоване.

Своєю чергою Служба безпеки України у відповідь на заяви народних депутатів заявила, що розслідування фактів контрабанди пального в Україну триває та здійснюється органами прокуратури. Слідчий відділ прокуратури Автономної Республіки Крим 24 жовтня 2014 року зареєстрував кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування кримінального провадження на адресу управління СБУ в Одеській області направлено доручення слідчого від 20 травня 2015 року про проведення спільно з працівниками ГПУ слідчих дій. На виконання доручення співробітники Служби безпеки України взяли участь в обшуку на судні «Adriatik Mariner» та допитах членів екіпажу цього судна. Слідчі дії у встановленому порядку задокументовано та долучено органами прокуратури до матеріалів кримінального провадження.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися