Україна

У Криму за тероризм проукраїнських ультрас засудили до 15 років

9 червня 2015, 15:29
0
0
Сподобалось?
0

У Криму за тероризм заочно винесли вирок для п'ятьох проукраїнських ультрас – фанатів місцевого футбольного клубу «Севастополь». Їх засудили до 15 років позбавлення волі!

Самі ультрас запевняють: жодних протиправних дії вони не скоювали. І єдиною причиною переслідування нової кримської «влади» називають власний патріотизм. Усі вони встигли до суду залишити півострів, повідомляє «Високий Замок».

«Поїхав з Криму, я ж був футбольним фанатом. До нас найчастіше приходили додому, до матері. ФСБ запитувало, де я, хто я, воюю я, чим займаюся в Україні?», - розповів Чорноморській ТРК один із засуджених, севастополець Ернест.

Він також додав, що ФСБ проводило у нього вдома обшук. «А ось недавно вже, перед 9-м травня, приходили додому, робили повний обшук. На наступний день був суд, на якому мені дали заочно 15 років за організацію терактів», - зазначив він.

Як зазначають фанати, ФСБ в Криму діяла за класичною схемою: відстеження інформації в соцмережах, допити, обшуки, порушення кримінальної справи. Багато екс-соратників теж брали активну участь у дачі свідчень проти колишніх друзів, кажуть засуджені.

«Вони вибирали тих, хто був раніше пов'язаний з українським патріотизмом. Зараз вони проводять обшуки, викликають, розпитують, стежать за ними», - повідомив соратник Ернеста Юрій.

Тим часом, ультрас, засуджені на батьківщині, не оскаржуватимуть рішення судів. За їхніми словами, це безглуздо, тим більше, рішення окупантів футбольні фанати не приймають, оскільки вважають їх нелегітимними.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися