Кримчани знову кличуть на відпочинок українців
Україна

Кримчани знову кличуть на відпочинок українців

18 червня 2015, 03:17
4
7
Сподобалось?
7

Ейфорія кримчан від окупації півострова минула. Торішнє літо довело: напливу туристів з Росії у Крим найближчим часом годі чекати. Курортний бізнес, бідкаються, вже у 2014-му слабо годував, багато хто взагалі закрився до кращих часів. Нинішній сезон обіцяє бути ще провальнішим, бо більшість з тих туристів, хто вже мандрував через Керченську переправу, «повторити подвиг» не готові. Тож кримчани засипають в Інтернеті пропозиціями… для українців.

З оголошень видно, що передусім розраховують на харків’ян та киян. На сайтах уже можна знайти безліч варіантів «з доставкою» мікроавтобусами. Обіцяють і добротне житло, і безпеку. Але охочих їхати з України небагато.

У Криму ностальгують за натовпами туристів, що були раніше, і нарікають: москвичі їх кинули. Чому? Бо, нажахані фантастичними цінами на півострові, вони сьогодні шукають заміну Криму в Туреччині та Єгипті. Масово відмовляються жителі Москви і від літніх путівок на оздоровлення для своїх дітей, що централізовано придбала міська влада столиці Росії – лякає передусім важка дорога та жалюгідне становище здравниць.
Пляжі Алушти, Рибачого, Ялти й інших донедавна популярних місць пустують, нема натовпу туристів і в кафешках, що лише поодиноко повідкривалися на набережних. Бо ціни тут і справді захмарні. Якщо раніше можна було з’їсти тарілку супу в Ялті за 30-40 гривень, то нині у перерахунку на наші гроші доведеться викласти усі 140!  Що ціни у кримських закладах харчування перевершили московські, підтвердила й російський експерт з цих питань Тетяна Большакова. Вона стверджує: середній чек у більш-менш пристойному місці в Криму у два-три рази перевищує середній чек в аналогічному ресторанчику Москви, Санкт-Петербурга чи Рязані.

Не поспішають тепер на півострів і білоруси – теж шукають місця дешевші і безпечніші. Європейців взагалі катма. Звідки окупаційна влада має нагнати чотири мільйони туристів (а саме такий «рожевий» прогноз було зроблено перед початком цьогорічного туристичного сезону) – невідомо. Бо торік ледве стягнули два мільйони. А за України в Криму із задоволенням відпочивало втричі більше гостей!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • сепар
    сепар

    Суп за 140 гривен????????????????????????? За 140-150 рублей. кроме ялты

    18 червня 2015, 06:06
    Відповісти
  • местная
    местная

    чем бы дитя не тешилось...неужели вы думаете, что мы ждем людей способных нести подобный бред?

    18 червня 2015, 06:38
    Відповісти
  • Стас
    Стас

    Все правильно! Не треба годувати оккупантів - є багато місць в самій Україні, де можна гарно відпочити.

    18 червня 2015, 07:38
    Відповісти
  • Сергей
    Сергей

    У нас в Гурзуфе в кафешке на набережной с 11 - 00 до 14-00 можно покушать "комплекс" из 4 блюд за 250 руб. Так что не надо пиз"деть !!!

    18 червня 2015, 07:41
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися