«Нафтогаз» оголосив про припинення закупок газу у «Газпрому»
Україна

«Нафтогаз» оголосив про припинення закупок газу у «Газпрому»

1 липня 2015, 00:13
0
0
Сподобалось?
0

НАК «Нафтогаз України» припиняє закупку газу у ВАТ «Газпром» у зв’язку з тим, що 30 червня завершується термін дії додаткової угоди між українською та російською компаніями, а умови подальшого постачання російського газу в Україну не були узгоджені у вівторок під час тристоронніх переговорів в Відні. Транспортування газу територією України для європейських клієнтів «Газпрому» продовжуватиметься в повному обсязі згідно з контрактними умовами.

Про це інформує управління по зв‘язках з громадськістю Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

«Важливою умовою відновлення закупівлі російського газу є узгодження тимчасової позиції щодо спірних пунктів контракту між «Нафтогазом» та «Газпромом» на термін щонайменше до завершення 1 кварталу 2016 року. Домовленості мають бути викладені та закріплені у такий спосіб, що надасть кожній зі сторін впевненість у їхньому виконанні. Питання остаточних розрахунків між «Нафтогазом» та «Газпромом» буде вирішено в ході арбітражного розгляду стосовно контракту на поставку газу між «Нафтогазом» та «Газпромом» в Арбітражному інституті Стокгольму. Аби уникнути небажаноі ескалації в газовому спорі та запобігти ризику перебоїв з постачанням газу європейським споживачам в зимовий період, українська та європейська сторони запропонували російській стороні узгодити таке тимчасове рішення. На жаль, російська сторона наразі не підтримала цю пропозицію та відмовилася від підписання тристороннього урядового протоколу», - йдеться у повідомленні.

Українська сторона сподівається, що за сприяння Єврокомісії сторони найближчим часом дійдуть згоди щодо прийнятних умов постачання газу з РФ для України. «Нафтогаз» готовий взяти участь в тристоронніх переговорах з цього питання в будь-який час, погоджений трьома сторонами.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися