Затримали агента ФСБ, що збирав інформацію про росіян, які воюють за Україну
Україна

Затримали агента ФСБ, що збирав інформацію про росіян, які воюють за Україну

1 липня 2015, 10:10
0
0
Сподобалось?
0

Громадянина Росії, агента Федеральної служби безпеки РФ затримала СБУ в селищі Березове Волноваського району Донецької області.

Як зазначають у прес-центрі СБУ, шпигун вперше прибув на тимчасово окуповані території України у жовтні минулого року. Під приводом супроводу «гуманітарної» допомоги (оптика для зброї та засоби маскування) він налагодив стосунки з терористами «ДНР» та отримував від них інформацію про місця дислокації Збройних сил України, їх склад та озброєння, громадян РФ, які беруть участь у конфлікті на боці України, а також щодо соціально-політичної ситуації на окупованій території та прилеглих районах, що знаходяться під контролем української влади. За кожну поїздку до України шпигун отримував 100 тисяч рублів гонорару та 60 тисяч на відрядження.

Затриманий зізнався, що був завербований спецслужбою ще у 2008 році. Працюючи директором Центру інформаційних технологій Санкт-Петербурзького державного аграрного університету, він інформував куратора щодо екстремістських проявів у студентів-іноземців. Останнім часом агент ФСБ влаштувався на посаду радника до самопроголошеного міського голови Дебальцевого Афендікова (позивний «Грек»). Займався збором інформації соціально-політичного характеру та даних щодо розкрадання гуманітарної допомоги, що завозиться з Російської Федерації на окуповану територію України.

Під час затримання у шпигуна вилучено пістолет ПМ з набоями.

https://www.youtube.com/watch?v=SzTY7KZPUwQ&feature=youtu.be


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися