Українських солдатів і офіцерів залякують «криміналом» через підозри ОБСЄ щодо обстрілу Донецька
Україна

Українських солдатів і офіцерів залякують «криміналом» через підозри ОБСЄ щодо обстрілу Донецька

23 липня 2015, 18:29
0
0
Сподобалось?
0

У зоні АТО в контексті звинувачень з боку ОБСЄ українських військ в обстрілі центру Донецька з танків (18 липня) почався пошук «винних» в українських підрозділах. Він супроводжується безпрецедентним тиском на солдатів і офіцерів з боку окремих представників українського генералітету, а також погрозами порушення кримінальних справ.

У зв’язку з цим група «Інформаційний спротив» розповсюдила заяву і назвала такі дії представників українського командування неприпустимими.

«Ми не коментуємо звинувачення з боку ОБСЄ – ця структура, позиціонує себе як «незалежних спостерігачів» (але чомусь постійно грає на користь агресора в особі РФ) давно дискредитувала себе. Але представники українського генералітету повинні хоча б заради інтересу перед подібними «розборами польотів» мигцем поглянути на ТТХ танкових озброєнь, раз вже під час навчання у військових училищах та академіях у них не було на те часу або бажання.

Зокрема, згідно з «даними ОБСЄ», вогонь вівся з танкових гармат з території, підконтрольній українській стороні – з району Пісків (11 км від Донецька) і Первомайського (17 км від Донецька). У світі не існує танкових гармат (у т.ч. у вигляді перспективних зразків), здатних вести вогонь на такій дистанції (дальність стрільби з 125-мм гармати модернізованого Т-64БМ «Булат» українських військ: снарядами – до 2,5 км, ПТУР «Комбат» – до 5 км, при цьому, за «даними ОБСЄ», вогонь вівся снарядами)», – йдеться у заяві.

Також в «Інформаційному спротиві» вважають неправильним, коли у дисциплінарній практиці збройних формувань України орієнтуються на заяви структури (мається на увазі ОБСЄ), яка відрізняється наданням заангажованою, необ'єктивної інформації, і битком набита представниками держави-агресора.

«Одночасно відзначається патологічна тяга командування сил АТО до т.зв. «дотриманню Мінських домовленостей», що полягає в найсуворішому заборону українським військам відкривати у відповідь вогонь у разі обстрілів (в т.ч. з важких озброєнь) з боку формувань російсько-терористичних військ. Ми впевнені, що ця заборона мав би сенс виключно в разі дотримання Мінських домовленостей з боку бойовиків, російських найманців і військовослужбовців ЗС РФ – при тому, що українські війська і так протягом півроку не демонструють ніякої активності. У даній же ситуації, коли російсько-терористичні війська постійно роблять спроби наступальних дій і ведуть перманентні обстріли по всій лінії розмежування, подібна політика військового керівництва веде до подальшої втрати територій, підконтрольних України, і розростанню виразки російської зарази на тілі нашої країни», – додають у групі «ІС».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися