Мешканці контрольованого Україною Донбасу почали отримувати грошові допомоги від ООН
Україна

Мешканці контрольованого Україною Донбасу почали отримувати грошові допомоги від ООН

14 серпня 2015, 04:15
0
0
Сподобалось?
0

Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП) приступила до розподілу готівки в районах Луганської та Донецької областей, що знаходяться під контролем уряду України. Допомогу отримають майже 600 тисяч людей, в основному, внутрішньо переміщених осіб, які серйозно постраждали у зв'язку з кризою в Донбасі.

Про це повідомляє «Росбалт.Україна».

- ВПП надає допомогу у вигляді готівки там, де функціонують банки і ринки, з тим щоб люди могли повернутися до нормального життя, порушеного конфліктом, - заявив представник ВПП на Україні Джанкарло Стоппоні.

Він додав, що готівкові кошти, так само як електронні ваучери, які ВПП роздає в інших районах, дозволять людям купити продукти харчування, які не входять до продуктових пайків – свіжі овочі, м'ясо і молочні продукти. В ООН вважають, що допомога у вигляді готівки буде частково сприяти розвитку місцевої економіки.

Першим регіоном, де цього тижня почалася роздача готівкових коштів, стала північ Луганської області. Кожній людині видають суму в гривнях, рівну $20 США. Гроші призначені для покупки продуктів харчування, але їх одержувачі зможуть розпорядитися ними на власний розсуд. До теперішнього часу ВПП вже надала допомогу 200 тисячам жителів України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися