СБУ надала Мінкульту «чорний список» російських діячів культури
Україна

СБУ надала Мінкульту «чорний список» російських діячів культури

1 вересня 2015, 10:15
0
0
Сподобалось?
0

Служба безпеки України, керуючись Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», надала Міністерству культури України перелік діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці держави.

До списку потрапили 14 артистів: Володимир Кучеренко, Єгор Холмогоров, Михайло Хазін, Олег Газманов, Йосиф Кобзон, Валерія Перфілова, Йосиф Пригожин, Сергій Безруков, Михайло Боярський, Микола Расторгуєв, Іван Охлобистін, Михайло Порєчєнков, Григорій Лепс та Жерар Депардьє. У разі надходження від Служби безпеки України до Міністерства культури України звернень щодо розширення «чорного списку», інформацію оновлять. За попередніми оцінками до переліку можуть потрапити близько 500 російських діячів культури та мистецтв.

Слід також зазначити, що більшість згаданих осіб вже були попередньо оголошені персонами нон-грата в Україні, у зв’язку з їхньою підтримкою позиції Президента Російської Федерації Володимира Путіна щодо військової агресії на території Автономної Республіки Крим та східних областей України або поширенням висловлювань шовіністичного антиукраїнського характеру у ЗМІ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися