Свободівцям Швайці і Сиротюку оголосили про підозру у зв’язку із заворушеннями під Радою
Україна

Свободівцям Швайці і Сиротюку оголосили про підозру у зв’язку із заворушеннями під Радою

4 вересня 2015, 17:16
0
0
Сподобалось?
0

Членам ВО «Свобода» Ігорю Швайці та Юрію Сиротюку висунули підозру в скоєнні злочинів у зв'язку з сутичками під стінами Верховної Ради 31 серпня.

Про це «Інтерфакс-Україна» розповів лідер політичної партії Олег Тягнибок, який також встиг побивати на допиті у Головному слідчому управлінні МВС у місті Києві.

Тим часом Швайка у своєму акаунті в «Твіттері» повідомив, що стосовно нього висунуто підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 294 КК України (участь у масових заворушеннях, якщо вони спричинили загибель людей або інші тяжкі наслідки).

«Своїми умисними діями,що відобразилися в активній участі у масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством над особистістю, опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів, які використовувалися як зброя, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків, Швайка Ігор Олександрович, вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 294 КК України», – йдеться в документі, фотокопію якого він оприлюднив у своєму акаунті.

Також Швайка написав, що слідчі подали клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без терміну. Суд щодо обрання запобіжного відбудеться у понеділок.

Водночас, лідер ВО «Свобода» також повідомив, що був викликаний на допит як свідок і відповів правоохоронцям на три десятка запитань у справі про сутички під Верховною Радою України 31 серпня. При цьому він наголосив, що сам прийшов до слідчого і відповів на його запитання, хоча особисто повістку не отримував.

Розповідаючи про підозрюваного у метанні гранати Ігоря Гуменюка – лідер «Свободи» заявив, що він не мав партійного посвідчення партії.

«Він перебував безпосередньо на передовій, причому, без ротації, офіційно став бійцем батальйону «Січ», він перервав будь-які юридичні зв'язки з ВО «Свобода», як і інші наші партійці, які воюють сьогодні у складі добровольчих підрозділів МВС, Нацгвардії, а таких – тисячі людей. Тобто, юридично вони безпартійні, хоча, хто демобілізується, повертають своє членство у ВО «Свобода» Гуменюк партійного свідоцтва не мав, він був членом і, напевно, залишається громадської організації «Сокіл», - сказав Тягнибок.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися