Герой-десантник Володимир Киян родом із Ковеля загинув, прикривши від гранати побратимів
Україна

Герой-десантник Володимир Киян родом із Ковеля загинув, прикривши від гранати побратимів

4 вересня 2015, 18:50
0
0
Сподобалось?
0

Подробиці трагічного дня, коли обірвалося життя героя, повідомила на своїй офіційній сторінці у соцмережі «Фейсбук» прес-служба Міноборони.

«Він не боявся, не ховався, любив військову справу і був справжнім офіцером. Ми ніколи не забудемо його подвигу. Володимир — герой, і віддав заради своєї Батьківщини і товаришів найголовніше — власне життя», — згадують про загиблого волинянина військовослужбовці 80-ї окремої аеромобільної бригади.

До війська капітана Володимира Кияна родом із Ковеля призвали за мобілізацією в серпні 2014-го. Став десантником елітної частини, вже після двотижневої підготовки у складі підрозділу 80-ї ОАЕМБр поїхав у перше відрядження в зону АТО. Завдання на Донбасі виконував чотири місяці. Згодом повернувся додому на короткостроковий відпочинок. А з 15 січня по 3 вересня 2015 року офіцер знову захищав Україну на передовій, обіймав посаду помічника командира аеромобільно-десантного батальйону з артилерії 80-ї окремої аеромобільної бригади ПДВ Збройних Сил України.

У своїх 34 роки Володимир по-справжньому дізнався, що таке війна, не раз дивився смерті в обличчя, пізнав гіркоту втрати товаришів, із яким служив пліч-о-пліч. А 3 вересня 2015 року пішов на виконання чергового бойового завдання, і пішов навічно... Цього дня о 14.30 капітан Володимир Киян героїчно загинув під час обстеження берегу річки Сіверський Донець і території, прилеглої до Луганської ТЕС.

Рухаючись у голові колони з десяти військовослужбовців, Володимир зачепив вибуховий пристрій. Завдяки поданій ним команді «Граната!», бійцям вдалося впасти на землю. Офіцер встиг відштовхнути старшого лейтенанта Козаченка та прикрив його собою. Ціною власного життя цей відважний десантник врятував від загибелі бойового побратима. А сам від отриманих осколкових поранень спини та кінцівок помер на місці. Загинув, як герой, як патріот, як вірний син України...

У капітана Кияна залишилися дружина та син Данило, якому ще не виповнився і рочок.

За проявлену особисту мужність і героїзм, виявлені при виконанні військового обов’язку в умовах, пов’язаних із ризиком для життя, в ході проведення АТО, командування 80-ї ОАЕМБр і керівництво штабу АТО капітана Кияна представило посмертно до високої державної нагороди — ордену «За мужність».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися