Недобудований ракетний крейсер «Україна» продадуть, натомість посилять морську авіацію
Україна

Недобудований ракетний крейсер «Україна» продадуть, натомість посилять морську авіацію

9 вересня 2015, 17:48
1
1
Сподобалось?
1

– Крейсер «Україна» – це відламаний від держави кусень, його буде реалізовано, а кошти з реалізації підуть на будівництво нових кораблів і катерів, – сказав кореспонденту газети «Флот України» командувач Військово-Морських Сил України віце-адмірал Сергій Гайдук.

Він пояснив таке рішення тим, що на крейсері 80% озброєння – російське, тобто він проектувався під зразки навігаційного обладнання та стрілецького озброєння, які в Україні не виробляються. Крім того, щоб забезпечити діяльність ракетного крейсера, необхідно 3-4 кораблі класу фрегат чи есмінець. Є проблема й з інфраструктурою базування.
Натомість Сергій Гайдук розповів про бажання посилити морську авіацію. З озброєння знімуть застарілі пошуково-рятувальні, протичовнові літаки Бе-12. На заміну їм до складу ВМС вводиться новітній парк універсальних патрульних транспортних літаків класу «Антонов». Командувач повідомив про домовленість з київським підприємством Антонова, щодо готових зразків цих літальних апаратів. Цікаво, що вперше базові цільові патрульні літаки будуть носіями ракетної зброї. Командувач підкреслив, що на сьогодні підсилюються ударні можливості морської авіації, тобто крім протичовнових, пошуково-рятувальних, транспортних літаків ВМС поповнять ударні вертольоти, які зможуть здійснити підтримку як корабельних сил, так і сил на приморському напрямку з нанесенням ураження з використанням систем некерованої зброї.
До кінця року ВМС України поповнять два катери класу «Гюрза», будівництво яких завершується на заводі «Ленінська кузня». Екіпажі даних катерів вже знаходяться на підприємстві, де вивчають технічну та спеціальну документацію, беруть участь у вивченні обладнання. На цій же базі з 2016 року починається будівництво катерів класу «Кентавр», особливість яких є здатність взяти на борт до 36 морських піхотинців.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Атаман
    Атаман

    А кому цікаво продадуть? Москалям чи монголам а може на брухт . Нуль інформації , певно воєнная тайна!

    9 вересня 2015, 21:47
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися