Скрєпи: В російській Самарі священик відкрито визнав себе геєм і запевняє, що канонам це не суперечить
Україна

Скрєпи: В російській Самарі священик відкрито визнав себе геєм і запевняє, що канонам це не суперечить

17 вересня 2015, 16:28
0
0
Сподобалось?
0
Самарський священик Артем (Амфіан) Вечелковський відкрито визнав себе геєм. Він без сорому сказав про свій намір активно захищати права гомосексуалістів і про бажання змінити церковне ставлення до людей нетрадиційної орієнтації, повідомляє видання tlt-room.ru.
 
«Я покинув семінарію в червні, й дуже вчасно. Церковну кар’єру я закінчив і тепер із церквою ніби не пов’язаний, хоча залишаюся священиком і не заборонений у священнослужінні», — сказав колишній викладач Нового Заповіту й іноземних мов Самарської православної духовної семінарії.
 
Крім того, за словами Вечелковського, зараз не мало гомосексуалістів обіймає керівні посади в РПЦ Самарської області.
 
«Мене би це мало цікавило — це їхнє право, якби не їхні особисті стосунки з окремими колегами та підлеглими, що випирають назовні», — зазначив Вечелковський.
 
На запитання, чи можуть люди нетрадиційної орієнтації бути священиками згідно з принципами віри, Артем відповів: «Це складне запитання, канонічно ні. Хоча особисто я вважаю, що необхідно переглядати церковне ставлення до гомосексуальності. Та я сам гей, так що не мені в цьому питанні когось звинувачувати».
 
Нагадаємо, вчора ми писали про самарського диякона-наркомана, який доставляв героїн у виправну колонію, — колишній викладач семінарії дав свій коментар із цього приводу.
 
«На жаль, такі випадки свідчать про моральне обличчя всієї церкви, тому що я знаю цей монастир і знаю, що там діється, крім наркотиків. За справи підлеглих відповідає начальство, це базовий принцип. Але в церкві чомусь хочуть так: служитель поганий, а ми хороші. Так не буває», — сказав Вечелковський.

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися