Фонд держмайна продав підприємство, яке виготовляло системи наведення для «Стугни»
Україна

Фонд держмайна продав підприємство, яке виготовляло системи наведення для «Стугни»

7 жовтня 2015, 15:50
0
0
Сподобалось?
0

Ще не так давно лунали переможні вигуки високих чинів про те, що Україна розробила свій аналог «Джевеліна» – комплекс «Стугна», не встигли й українські військові як слід натішитися новітніми вітчизняними протитанковими комплексами, як успішний проект опинився під загрозою. Фонд державного майна України продав продав 94,44% державного пакету акцій ДП «Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів» компанії «Вентиляційні системи». НДІ був головним підприємством з розробки та виготовлення засобів супутникового зв'язку військового призначення та компонентів для протитанкової ракети «Стугна». Сума угоди склала всього 16 мільйонів гривень.

Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

«Наплювавши на неодноразові письмові та офіційні заперечення проти продажу держпідприємства з боку Віце-Прем'єр Міністра, Міноборони, «Укроборонпрому», Головної військової прокуратури – все ж таки продав! Відразу як про цю «геніальну оборудку» прокуратуру повідомив трудовий колектив ( ну не маємо ми права по закону на так званий «загальний нагляд» в оборонному комплексі, не маємо права завчасно зупиняти такі оборудки), ми зареєстрували провадження. йдуть інтенсивні слідчі дії, чекаємо дозволу суду на проведення обшуків, спішимо але не встигнемо. Сьогодні в 17.00 представник Фонду «недержавного» майна буде підписувати з «вентиляцією» договір продажу (нашої «Стугни») із звільненням директора. Надшвидко виконуючи норми закону. Винні будуть покарані по закону. Але це буде вже потім, після переходу права власності у приватні руки з безкінечним судами для визнання договору недійсним», – написав Матіос у «Фейсбук».

За його словами, під територією підприємства є 7 га землі в Святошинському районі Києва. Загальна вартість майнового комплексу – 122 мільйони гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися