В Астані пройшла зустріч Порошенка з Назарбаєвим
Україна

В Астані пройшла зустріч Порошенка з Назарбаєвим

9 жовтня 2015, 10:44
0
0
Сподобалось?
0

У Астані відбулась зустріч Президента України Петра Порошенка та Президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва у форматі «віч-на-віч».

На початку зустрічі Порошенко подякував Назарбаєву за чітку, тверду позицію Казахстану щодо підтримки територіальної цілісності й суверенітету України на міжнародній арені. 

Глава Української держави подякував за запрошення відвідати з візитом Казахстан, який упродовж багатьох років є для України надійним партнером. «Наші країни пов’язують торговельно-економічні, соціальні й інші зв’язки. Ми вдячні, що українці почувають себе у Казахстані як удома», – наголосив Президент.

Він зазначив, що Україна зацікавлена у розвитку всебічної співпраці з Казахстаном – у торговельно-економічній, енергетичній, гуманітарній та інших сферах. Глава держави наголосив на значному потенціалі двостороннього співробітництва, особливо у сферах енергетики, космосу, машинобудування, культурних зв’язків. Президент висловив сподівання, що сьогодні буде обговорено план дій на найближчі роки.

Петро Порошенко також привітав Нурсултана Назарбаєва з державним святом – 550-ю річницею створення Казахського Ханства. «Це дуже важливе свято, символ казахської державності й історичних коренів Вашої держави», – зазначив Президент.

Переговори продовжилися у розширеному складі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися