Україна

Дітей готують до «подвійної» вакцинації від поліомієліту

22 жовтня 2015, 15:35
0
0
Сподобалось?
0

Вчора стартував перший тур додаткової обов'язкової вакцинації дітей проти поліомієліту. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заступника міністра охорони здоров'я Ігоря Перегінця.

«Ми розпочинаємо національну імунізацію проти поліомієліту як відповідь на спалах захворювання, який виник у Закарпатській області», — сказав Перегінець.

За його словами, необхідність проведення додаткового туру щеплень викликана низьким рівнем імунізації населення і відповідно загрозою розповсюдження захворювання. Загалом в Україні буде проведено три тури імунізації оральною полівакциною виробництва «Санофі-Пастер». Перший тур триватиме три тижні — з 21.10 до 06.11. Протягом цього часу вакцинуватимуться всі діти віком від 2 місяців до 5 років 11 місяців 29 днів, незалежно від того, чи робили дитині щеплення раніше. Перерва між першим та другим туром становить 1 місяць, другий тур триватиме два тижні. За цей час будуть вакциновані ті самі діти. У

третьому турі вакцинацію пройдуть діти віком від 6-ти до 10-ти років.

«Це потрібно, щоб вивести з циркуляції мутований вірус, який ми отримали в Закарпатті та який, скоріше за все, був завезений в інші регіони України», — заявив на прес-конференції головний імунолог Києва Федір Лапій.

Представники міністерства закликали батьків відповідально поставитися до здоров'я своїх дітей і прийти в поліклініки та зробити щеплення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися