Підприємство Ахметова підозрюють у фінансуванні терористів
Україна

Підприємство Ахметова підозрюють у фінансуванні терористів

8 листопада 2015, 15:07
0
1
Сподобалось?
1

Суд надав дозвіл на проведення позапланової документальної перевірки фінансово-господарської діяльності ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго» у рамках кримінального провадження за звинуваченням у фінансуванні тероризму. Про це свідчить ухвала Бабушкінського районного суду Дніпропетровська, пишуть «Наші гроші».

За даними розслідування, посадові особи «ДТЕК Дніпроенерго» наприкінці 2014 – у лютому 2015 здійснили фінансування тероризму, а саме: за договором від 20.06.2014 купили у ТОВ «Східна Вугільно-Енергетична компанія» (Донецьк) вугілля, яке було поставлене на «Криворізьку ТЕС» і «Придніпровську ТЕС». У свою чергу «Східна Вугільно-Енергетична компанія» перераховувала гроші ТОВ «Донантрацит», які «переводилися у готівку і спрямовувалися на фінансове забезпечення терористичної діяльності», вважає слідство.

Вантажовідправниками вказаного вугілля були ТОВ «Донвуглетехінвест», ТОВ «Ремавтоматика» і ТОВ «Ексіменерго «ПЕК», яких безпосередньо обрало саме ТОВ «Східна Вугільно-Енергетична компанія».

З квітня 2015 року відносини між ТОВ «Східна Вугільно-Енергетична компанія» та ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго» припинені.

У ході перевірки «ДТЕК Дніпроенерго» інспектори мають перевірити, зокрема, скільки вугілля було відвантажено від ТОВ «Східна Вугільно-Енергетична компанія», а також чи справді фірма повернула «ДТЕК Дніпроенерго» 315 млн грн невикористаних авансів.

Власниками ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго» є Фонд держмайна (25%), а також «DTEK energy b.v.» (Нідерланди, 43,81%) і «DTEK Holdings Limited» (Кіпр, 25%), що підконтрольні Рінату Ахметову.

Засновницею ТОВ «Східна Вугільно-Енергетична компанія» є донеччанка Олена Лімонко, директором – Тетяна Паламарчук. На Лимонко також було зареєстровано ТОВ «Енергооптторг», яке раніше було одним з найбільших постачальників групи Ахметова.

Засновниками ТОВ «Донвуглетехінвест» (Донецьк) є засновник компанії «Coal Energy» Віктор Вишневецький і «Nertera Investments Limited» (Кіпр).

Засновниками ТОВ «Ексіменерго «ПЕК» (Маріуполь) є той же Віктор Вишневецький і Nertera Investments Limited (Кіпр), директором – Андрій Агафонов.

Засновниками ТОВ «Ремавтоматика» (Дніпропетровськ) є Тетяна Грицай, директором – Микола Тананакін.

Засновниками ТОВ «Донантрацит» (Маріуполь) є компанія «Nertera Investments Limited» (Кіпр) і ТОВ «Донпромбізнес» (Донецьк), засновниками якого є Віктор Вишневецький і Nertera Investments Limited. Директором «Донантрациту» значиться Дмитро Фірсов, а фірми «Донпромбізнес» – Володимир Єлагін.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися