Сухий корм для кішок і собак — власними руками
Україна

Сухий корм для кішок і собак — власними руками

12 листопада 2015, 21:59
0
0
Сподобалось?
0

Якщо ваш домашній улюбленець любить сухий корм, а ви сумніваєтеся у якості магазинного, можете зробити подібний власноруч. У якості основного інгредієнта можна використовувати не лише м'ясо, а й субпродукти (серце, шлунки). Від печінки краще відмовитися, оскільки в ній багато біологічно активних речовин, що може призвести до порушення обмінних процесів. Робити корм на основі морської риби також не варто, адже вона насичена білком, який чудово засвоюється, але при цьому призводить до підвищеного навантаження на нирки тварини. У ролі допоміжних інгредієнтів зазвичай використовують геркулес, висівки, риб'ячий жир, зелень, яйце і навіть мед. Солити сухий корм власного виробництва у жодному  разі не можна!

Технологія приготування саморобного сухого корму проста. Необхідно всі використовувані в рецепті продукти пропустити через м'ясорубку і збити за допомогою блендера в тістоподібної масу. Її слід викласти на деко, застелене пергаментом, і відправити в духовку для просушування. Температура повинна бути не більше 100 градусів, інакше «тісто» зрадницьки запечеться, а не просушиться. Через 20 хвилин його необхідно дістати і розділити на невеликі шматочки, які знову помістити в духовку для подальшого просушування на 1,5 години. Час від часу слід відкривати духовку і перевіряти корм на готовність. Це краще робити зубочисткою.

Готовий сухий корм остудіть, покладіть у банку з кришкою, яка щільно закривається, й заховайте у холодильник.

Рецепт №1: 1 кг яловичини або курки (можна взяти навпіл), 1 скл геркулесу, 1 яйце. М'ясо і яйця необхідно попередньо відварити, а геркулес запарити.

Рецепт №2: 1 кг яловичого серця, пучок зелені, 1 ст.л. риб'ячого жиру.

Серце також потрібно відварити. Замість яловичого серця можна сміливо брати і курячі сердечка. Риб'ячий жир зробить шерсть вихованця блискучою. Замість нього можна використовувати оливкову олію.

Рецепт №3: 500 г курячих сердечок, 2 ст. л. меду, пучок зелені. Курячі сердечка теж необхідно попередньо відварити.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися