Україна отримала американські контра батарейні радари
Україна

Україна отримала американські контра батарейні радари

15 листопада 2015, 15:39
1
0
Сподобалось?
0

Вчора у Львівській області відбулася передача Збройним Силам України наданих Сполученими Штатами Америки радіолокаційних станцій, які призначені для виявлення та визначення координат вогневих позицій мінометів, артилерійських гармат та реактивних систем залпового вогню противника. Церемонія відбулася у Міжнародному центрі миротворчості на Яворівському полігоні.

Станції контр-батарейної боротьби AN/TPQ-36 передаються у рамках програми військового та військово-технічного співробітництва з США. Остаточної домовленості про постачання станцій контр-батарейної боротьби було досягнуто під час зустрічі Президента України Петра Порошенка та Президента США Барака Обами в Нью-Йорку у вересні цього року.

Радіолокаційна станція AN/TPQ-36 призначена для точного визначення координат вогневих позицій різного типу артилерійських знарядь на дальності до 24 кілометрів. Радари бачать «постріл», за траєкторією снаряда швидко розраховують точку, з якої веде свій вогонь противник, в автоматичному режимі передають ці дані на «свої» вогневі позиції, що дозволяє своєчасно реагувати та знищувати вогневі засоби противника. Одночасно одна станція може виявляти та супроводжувати у повітрі до 99 ракет і снарядів та видавати цілевказівки по 10 точках стрільби.

Проект оборонного бюджету Сполучених Штатів на наступний рік, який наразі проходить відповідні процедури, передбачає асигнування 300 мільйонів доларів на посилення обороноздатності України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Z
    Z

    Чув з них вилучили можливість розрахунку місця запуску снаряда, лишили лише можливість повідомлення про те, що снаряд летить на тебе... хоча не факт,що це правда, але звучало як цитата Маккейна,який звинуватив Обаму, що він підписав наказ зробити це, обумовлений тим. що таким чином радари виключно не наступальна зброя.раз за їх допомогою не можна нанести удар у відповідь,а лише ничкуватись вчасно

    17 листопада 2015, 16:20
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися