Росія анонсує припинення поставок газу в Україну, у «Нафтогазі» запевняють — перезимуємо і без «Газпрому»
Україна

Росія анонсує припинення поставок газу в Україну, у «Нафтогазі» запевняють — перезимуємо і без «Газпрому»

24 листопада 2015, 03:25
0
0
Сподобалось?
0

На фоні початку енергетичної блокади окупованого Криму розгортається черговий раунд газової війни між Росією та Україною. І, як не дивно, наші позиції цього разу виглядають далеко не безнадійно.

Так у понеділок керівник «Газпрому» Олексій Міллер на прес-конференції поспілкувався з російськими журналістами, намагаючись перебити негативний інформаційний фон через енергетичний колапс у Криму. Міллер повідомив, щоб обсяги передплаченого Україною газу закінчуються. Мова йде про поставки всього лиш на кілька найближчих днів. Водночас Міллер зазначив, що він немає інформації, що Київ збирається внести наступний транш передоплати.

«Якщо передоплати не буде, будуть припинені поставки газу в Україну», - переможно зазначив Міллер і висловив переживання за Україну через збільшення відбору газу з підземних газових сховищ.

Проте гучні заяви голови «Газпрому» чомусь не викликали великого ажіотажу в його українських колег. Так голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв навіть не став скликати великих прес-конференцій, а просто написав у «Фейсбуці» кілька речень, давши зрозуміти, що не бачить проблеми у заявах Міллера.

«Сьогодні, на свій превеликий подив, отримав багато питань від абсолютно різних людей на тему «що буде, якщо нам перекриють газ з боку РФ?». Відповідаю: ми можемо забезпечити потреби України в газі цієї зими з європейського напрямку. І наступної. І будь-якої іншої. Диверсифікація і ринок газу реально працюють», - написав на своїй сторінці Коболєв.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися