Ракета до «Стугни» отримала сертифікат НАТО, її ставитимуть на озброєння зарубіжних армій
Україна

Ракета до «Стугни» отримала сертифікат НАТО, її ставитимуть на озброєння зарубіжних армій

17 грудня 2015, 16:38
0
0
Сподобалось?
0

Українська ракета Р-2С (розробка столичного КБ «Луч») завершила сертифікацію за стандартами НАТО для її подальшого використання європейськими компаніями для підвищення вогневої потужності бронетехніки, яка виробляється або модернізується як для країн альянсу, так і для армій інших держав.

Про це пише «Зброя України».

Ракета Р-2С калібром 130 мм входить до складу переносного комплексу «Стугна-П» (експортна версія – ПТРК «Скіф»), і застосовується з протитанковою установки на тринозі, з дистанційним управлінням. Або ж входить до складу ПТРК «Бар'єр», який став практично невід'ємним елементом усіх бойових модулів, що розробляються в Україні. ПТРК «Бар'єр», зокрема, встановлюється на БТР-3, БТР-4, модернізовані БМП-1. Керована ракета може оснащуватися різними типами бойових частин: тандемно-кумулятивною, осколково-фугасною або термобаричною. Комплекси можуть застосуються як вдень, так і вночі, використовуючи тепловізійний канал. Ракета Р-2С забезпечує гарантоване ураження цілей на рубежах до 5 кілометрів. Українська армія отримала перші десять пускових ПТРК «Стугна-П» і 75 ракет лише у липні 2014. Освоювати нову зброю довірили десантникам. «Стугну-П», зокрема, застосовували при обороні Донецького аеропорту.

У середини 2015 КБ «Луч» отримало серйозне держоборонзамовлення на кілька сотень ракет Р-2С і пускових для ЗСУ та Національної гвардії. Партнером КБ «Луч» на європейському та натівському ринку виступає бельгійська компанія CMI (Cockerill Maintenance & Ingénierie). CMI Defence розробляє і виробляє гармати та «жилі» вежі, які використовують провідні світові виробники бронетехніки. Раніше вони закуповували в Україні ПТУР «Фаларік 90» і «Фаларік 105». Так, Falarick 105 може вистрілюватися з гармати вежі Cockerill CT-CV105HP. Вежа CT-CV з ракетно-гарматним озброєнням сумісна з усіма типами легкоброньованих машин. Серед них БТР 8х8 «Патріа», «Піранья-3», «Пандурі-2», БТР-4 та ін. Вежа пропонується Польщі для установки на бронетранспортери БТР «Росомак» (Rosomak). Машина вогневої підтримки на базі Rosomak під назвою Wilk («Вовк») з Falarick 105 вперше була представлена ​​в Польщі у 2013 році.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися