Як діятиме для українців безвізовий режим з ЄС
Україна

Як діятиме для українців безвізовий режим з ЄС

21 грудня 2015, 09:00
0
0
Сподобалось?
0

Попри великі економічні проблеми, війну на Донбасі і окупацію Криму Єврокомісія рекомендувала безвізовий режим для українців. Відповідний звіт про виконання Україною усіх необхідних вимог спрямовано до Ради міністрів ЄС та Європарламенту. Якщо вони затвердять документ, то уже влітку або восени 2016 року українці отримають право в’їзду до зони Шенгену без віз.

Щоправда Захід поки що не на повну розчинив ворота. До країн Шенгенської зони українці без віз матимуть право тільки на короткий термін – не довше ніж на 90 днів і без права працювати (а саме цього українці очікували найбільше).

Для безвізового пересування країнами Шенгену обов’язково потрібно буде мати біометричний паспорт. Цікаво, що таким чином за бортом безвізового режиму залишаються мешканці окупованих територій Донбасу та Криму. Адже вони зможуть отримати біометрику лише за місцем проживання, тобто лише у разі повернення Україною контролю над цими територіями.

Сам безвізовий режим не означатиме повної свободи перетину кордону. Слід бути готовими, що на кордонах ЄС до українців ставитимуться дуже прискіпливо. Ретельно з’ясовуватимуть мету і тривалість візиту, вимагатимуть страховку. Якщо подорож розрахована на кілька днів, доведеться демонструвати підтверджену броню на готель, підтверджувати фінансову спроможність і демонструвати проїзні документи, якщо це подорож не власним автомобілем. Фактично усе це вимагається і зараз. От тільки не потрібно буде звертатися у посольства і платити візовий збір, який нині складає 35 євро.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися