Нацбанк презентував нову 500-гривневу банкноту, яку запустять в обіг з наступного року
Україна

Нацбанк презентував нову 500-гривневу банкноту, яку запустять в обіг з наступного року

25 грудня 2015, 17:06
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні Національний банк України презентував оновлену банкноту номіналом 500 гривень з удосконаленою системою захисту. Заступник Голови Національного банку України Яків Смолій розповів, що нову купюру введуть в обіг 11 квітня 2016 року. Оновлена банкнота номіналом 500 гривень зразка 2015 року є законним платіжним засобом на території України та обов’язкова до приймання за її номінальною вартістю всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України. Але одночасно перебуватиме в обігу і старі «п’ятисотки».

Про додатковий захист нової банкноти розповів начальник управління організації виготовлення і захисту грошей та бланків цінних паперів департаменту грошового обігу Національного банку України Володимир Тищенко.

– Нова банкнота номіналом 500 гривень зразка 2015 року має переважаючий бежевий колір і тонований під цей колір банкнотний папір. Розмір нової банкноти аналогічний розміру банкноти номіналом 500 гривень зразка 2006 року, – сказав він. – Збережено також основні зображення лицьового та зворотного боків банкноти. 

Також Володимир Тищенко зазначив, що основні зміни стосувалися оновлення окремих елементів дизайну та запровадження «віконної» захисної стрічки й оптично-змінного елемента SPARK.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися