Волинянин хотів долучитися до благородної справи, натомість отримав лише проблеми
Україна

Волинянин хотів долучитися до благородної справи, натомість отримав лише проблеми

19 січня 2016, 22:16
1
3
Сподобалось?
3

Мешканець Горохова Павло Семенюк став об’єктом недобрих випадів від знайомих і сусідів після того як вирішив спробувати себе у ролі волонтера.

Як розповідає чоловік, в Інтернеті він натрапив на оголошення від ГО «Правий сектор Луцьк». Організація шукала активістів для співпраці.

- Мені близькі погляди цієї організації. Тож я вирішив приєднатися. Приїхав до Луцька і зустрівся з представником ПС, який назвався Максимом. Розраховував, що мені запропонують якусь суспільно корисну справу у Горохові. Натомість отримав пропозицію стати волонтером для ДУК ПС, - розповідає Павло.

Чоловік кілька разів виходив на вулиці Луцька зі скринькою для збору коштів з символікою ДУК ПС. Після кількох годин роботи скриньку віддавав на штаб ГО «Правий сектор Луцьк».

Одного дня, перебуваючи на залізничному вокзалі Луцька, чоловік зі скринькою потрапив у поле зору активістів, які слідкують за чистоплотністю волонтерських кампаній на території міста. Зокрема активіст Сергій Абрам з’ясував, що луцький штаб «Правого сектору» не забезпечив волонтера необхідним пакетом документів. Тож чоловіка для з’ясування доставили у відділ поліції. Після бесіди правоохоронці волонтера відпустили. А активісти рекомендували правосекторівцям Луцька упорядкувати свою волонтерську діяльність і зробити її більш прозорою.

Але це був лише початок неприємностей для Павла Семенюка. Адже інформація про інцидент була оприлюднена публічно. Зокрема, про інцидент повідомляв і наш сайт.

Зі слів Павла Семенюка, знайомі з Горохова почали допікати, підозрюючи, що він самовільно вийшов на збір коштів. Тобто фактично займався шахрайством. Так, мимоволі, маючи благі наміри, горохівчанин став об’єктом докорів.

Що цікаво, чоловік не має ні до кого претензій. Лише хоче повернути собі чесне ім’я. І попри невдалий перший досвід волонтерства, готовий повернутися до цієї справи.

- Тільки тепер уважно буду дивитися на всі документи. Оскільки я не воював, подумав що хоч так зможу долучитися до спільної справи. А вийшло зовсім не те, що очікував, - додає Павло.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • таня
    таня

    ми вірили в його чесноту

    19 січня 2016, 23:18
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися