Петро Порошенко закликав Яценюка і Шокіна піти у відставку
Україна

Петро Порошенко закликав Яценюка і Шокіна піти у відставку

16 лютого 2016, 17:34
0
0
Сподобалось?
0

На офіційному сайті Президента України з’явилося звернення Петра Порошенка, в якому він закликає прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та генерального прокурора Віктора Шокіна піти у відставку.

У питанні Уряду Порошенко послався на те, що Кабмін втратив підтримку з боку коаліції і, щоб провести через Верховну Раду навіть стратегічні рішення, доводиться розраховувати на голоси у позакоаліційних груп та позафракційних депутатів.

Також Президент розповів про зустріч з Генеральним прокурором, на якій Віктору Шокіну запропоновано написати заяву про відставку.

«ГПУ, на жаль, не змогла заручитися довірою суспільства. І саме тому на порядку денному стоїть питання про відставку Генпрокурора» – зазначив Порошенко.

«З такими ж самими мірками слід підходити і до Уряду. Кабінет Міністрів зробив чимало для порятунку країни, стабілізації економічної ситуації і старту реформ.  Але суспільство явно  вирішило, що помилок більше, ніж досягнень, і відмовило міністрам в довірі. А хіба не ясно, що проводити успішні реформи може лише Уряд, який користується достатньо високою підтримкою співгромадян? Щоб відновити довіру, терапії вже замало, потрібна хірургія. Момент для часткового оновлення Кабінету Міністрів упущено. Про нього надто довго говорили, і в результаті – «забалакали». Тепер вже очевидним є запит на повне перезавантаження Уряду», – додав Президент.

Також Глава держави додав, що переформатування Кабміну має відбуватися на основі чинної коаліції у складі «Солідарності», «Народного фронту», «Самопомочі» та «Батьківщини». Також Порошенко дав зрозуміти, що він не хоче розпуску парламенту, а значить і перевиборів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися