Україна

Через шахрайства на Харківщині десяткам тисяч «переселенців» призупиняють виплати

25 лютого 2016, 19:06
0
0
Сподобалось?
0

У зв'язку з розслідуванням СБУ фактів шахрайства зі статусом внутрішнього переселенця, в Харківській області тимчасово призупинили виплати соцдопомоги 15 тис. переселенцям. Про це йдеться у повідомленні на сайті Харківської ОДА.

Відзначається, що в списках СБУ 88 тисяч осіб. Управління соцзахисту найближчим часом тимчасово призупинить їм виплати, йдеться в повідомленні, з посиланням на директора департаменту соцзахисту населення Юрія Шпарагу.

«Приблизно три місяці тому стала надходити інформація від правоохоронних органів. Були наведені такі факти, що особи приїжджають з окупованої території буквально з мішками банківських карток і одноосібно знімають кошти в банкоматах, ніби для того, щоб вивезти кошти на окуповану територію для громадян, які отримали право на соцдопомогу і виплати саме в Харківській області», — процитувала прес-служба ОДА Шпарагу.

За словами Шпараги, в лютому в департамент ОДА надійшов лист від СБУ, в якому йдеться, що в ході проведення перевірочних заходів встановлено, що ряд осіб безпідставно оформили довідки та соціальні виплати, в тому числі пенсійне забезпечення, передбачені постановою Кабміну №637 «Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам».

Джерело: Тиждень.ua


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися