Шокін звільнив Сакварелідзе з прокуратури
Україна

Шокін звільнив Сакварелідзе з прокуратури

29 березня 2016, 10:39
0
0
Сподобалось?
0

Генеральний прокурор України Віктор Шокін звільнив з ГПУ свого заступника Давита Сакварелідзе. Але, крім того, своїм наказом від 29 березня Генеральний прокурор України притягнув до дисциплінарної відповідальності Сакварелідзе «за грубе порушення правил прокурорської етики, втручання у непередбаченому законодавством порядку у службову діяльність іншого прокурора, скоєння проступку, який порочить працівника прокуратури, невиконання та неналежне виконання службових обов’язків, звільнивши його з посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області та з органів прокуратури».

Звільнення Сакварелідзе з посади заступника Генпрокурора аргументують тим, що упродовж останнього часу до відомства неодноразово надходили колективні депутатські звернення та запити щодо невідповідності вимогам статей 8, 15 Закону України «Про прокуратуру» встановленої у структурі та штатному розписі посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області, яку обіймає Давита Сакварелідзе. Також обгрунтованість рішення про встановлення зазначеної посади стало предметом судового оскарження в Окружному адміністративному суді міста Києва за позовом народного депутата України.

«Генеральним прокурором України приведено у відповідність до вимог Закону України «Про прокуратуру» структуру та штатний розпис органів прокуратури шляхом видання наказу про ліквідацію посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області з одночасним встановленням посади прокурора Одеської області.

Виконання обов’язків прокурора Одеської області покладено на першого заступника прокурора цієї області Жученка О.Д.», – йдеться в офіційному повідомленні Генпрокуратури.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися