Геннадій Корбан отримав умовний строк за одним із звинувачень
Україна

Геннадій Корбан отримав умовний строк за одним із звинувачень

20 квітня 2016, 02:45
0
0
Сподобалось?
0

Колишній заступник губернатора Дніпропетровщини й екс-лідер партії «УКРОП» Геннадій Корбан отримав півторарічний умовний термін за одним із висунутих йому звинувачень. Мова про викрадення колишнього голови Держкомзему, а нині народного депутата Сергія Рудика, коли 14 серпня 2014 року він їздив з робочою поїздкою у Дніпропетровськ. Його довго тримали у підвалі обласної адміністрації, вимагаючи призначити свого керівника в обласне управління Держкомзему.

Як повідомляє «ВВС Україна», між Геннадієм Корбаном та Сергієм Рудиком 21 березня цього року у суді дніпропетровська була укладена угода.

«Мирова угода відбулась у суді Дніпропетровська. Згідно з нею, Геннадій Корбан визнав вину у моєму епізоді. Я у свою чергу прийняв вибачення, засвідчив, що не маю до нього претензій та погодився, щоб він відбував термін умовно. Проведений у СІЗО та під домашнім арештом час – достатній термін, щоб компенсувати емоції, які я відчув у полоні», – розповів Рудик  «ВВС Україна».

Він зауважив, що угода відбулась за ініціативи захисту Геннадія Корбана.

Тепер екс-лідер «УКРОПу» не зможе балотуватися на довиборах у Верховну Раду в мажоритарному окрузі Дніпропетровська, який лишився вакантним після обранням мером міста ще одного соратника Коломойського Філатова.

Захисниця Корбана Оксана Томчук наголосила, що всі інші звинувачення щодо її підзахисного досі актуальні.

«Казати, що вже все вирішилось і він на свободі – не можна. Геннадій Корбан досі перебуває у статусі підозрюваного, вся справа ще не закрита», - наголосила пані Томчук.

За іншими епізодами, найсуворіший з яких стосується «створення банд формування» і передбачає 12 років позбавлення волі, слідство триває. Геннадій Корбан наразі перебуває під домашнім арештом у Дніпропетровську.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися