У прифронтовій зоні назріває екологічна аварія
Україна

У прифронтовій зоні назріває екологічна аварія

11 травня 2016, 13:36
0
0
Сподобалось?
0

Про серйозну проблему екологічного характеру в у селищі Новгородського Донецької області, де знаходиться Дзержинський фенольний завод (нині – ТОВ «НВО «Інкор і К» КХП Фенольний завод), заявив народний депутат Дмитро Тимчук. Там розташований шламонакопичувач з 400 тисяч кубічних метрів відходів фенольного і нафталінового виробництва.

За словами Дмитра Тимчука, гребля шламонакопичувача частково пошкоджена в результаті обстрілу з боку терористів, але поки стоїть. Проблема у тому, що в результаті того ж обстрілу пошкоджений трубопровід, через який ведеться відкачування води, і нині рівень рідини в накопичувачі досяг критичної відмітки. Греблю може прорвати будь-якої хвилини.

«Результатом прориву було б сходження отруйного селевого потоку, утворення токсичної хмари, зараження річки Кривий Торець і загибель людей. Під загрозою екологічної катастрофи в першу чергу – Новгородське і Неліповка. Всього – 13 тисяч людей», – попереджає нардеп.

Селищний голова Новгородського б'є тривогу як мінімум з січня 2016, звертаючись у різні інстанції. Проте доки благання провести розмінування греблі залишаються без відповіді.

«Зрозуміло, що в даному випадку списувати провину на наших військових неможливо: завдання армійських саперів – це оперативне розмінування (в інтересах військ), тоді як в даному випадку йдеться про так зване гуманітарне розмінування. Проте варто розуміти, що на кону – життя і здоров'я 13 тисяч цивільного населення (це тільки тих, хто потрапить під перший удар). Що, цілком очевидно, повинно змусити керівництво Донецької обласної військово-цивільної адміністрації вживати термінові заходи», – додає Тимчук і готує відповідні депутатські запити.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися