Історія Джамали таки підкорила Європу — Євробачення-2017 прийматиме Україна
Україна

Історія Джамали таки підкорила Європу — Євробачення-2017 прийматиме Україна

15 травня 2016, 02:00
0
2
Сподобалось?
2

У суботу ввечері у Стокгольмі розпочався фінальний гала-концерт пісенного конкурсу Євробачення-2016 і затягнувся до ночі – у напруженій боротьбі перемогла українська співачка Джамала зі своєю композицією «1944».

Цьогоріч було дещо змінено систему підрахунку голосів. Окремо оголошувалися результати голосування професійних журі в усіх країнах учасницях, а потім до цих балів додавалися бали голосування від глядачів, знову-таки, від кожної країни учасниці. Перемогу здобула українська співачка, представниця кримськотатарського народу, Джамала, загалом набравши 534 бали. Відзначимо, що і в голосуванні журі і в голосуванні глядачів вона була другою, отримавши 211 балів від професіоналів та 323 від пересічних поціновувачів музики. Друге місце несподівано посіла Австралія. Співачка з Океанії отримала найвищу оцінку журі – 320 балів, а от глядачам сподобалася менше – 191 бал, що у сумі дало цифру 511. Третє місце здобув росіянин Сергій Лазарєв. Професіонали оцінили його на 130 пунктів (п’ятий результат), а от серед глядачів представник РФ був найпопулярнішим – 361 бал. Загалом Лазарєв отримав 491 бал.

Під час оголошення результатів українцям довелося пережити кілька непростих секунд. Адже результати від глядачів для кожної з країн оголошувалися у порядку зростання. І коли Джамала вже дізналася свій результат, невідомим лишався доробок Лазарєва, і важко було зрозуміти, чи вистачить українській співачці заробленого гандикапу. На щастя, вистачило, і Євробачення-2017 пройде в Україні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися