Кияни збирають підписи за встановлення пам’ятника американському президенту Рейгану
Україна

Кияни збирають підписи за встановлення пам’ятника американському президенту Рейгану

18 травня 2016, 12:35
0
0
Сподобалось?
0

На сайті Київради у розділі електронних петицій збирають підписи за встановлення в столиці пам’ятника сороковому президентові США й затятому американському антикомуністу Рональду Рейгану. Автор петиції, створеної 19 квітня, — Заблоцький Мар’ян Богданович, член Українського товариства економічних свобод. За місяць вдалося зібрати близько восьмиста голосів з потрібних 10 тисяч.  

Ініціатор колективного звернення закликає комісію КМДА з питань встановлення пам’ятних знаків у місті Києві рекомендувати керівництву міськдержадміністрації встановити у столиці України пам’ятник «видатній особистості, одному з найуспішніших Президентів США Рональду Рейгану».

«Рональд Рейган (1911-2004) — друг України, видатний світовий політик, антикомуніст, актор. З 1981-го по 1989 рік був 40-м президентом США, — аргументує свою позицію автор. — До кінця своїх днів був переконаним захисником незалежності України й інших країн, які постраждали від комуністичної системи. У своєму посланні, присвяченому утворенню Української громадської групи зі сприяння здійсненню Гельсінських угод, Рейган підкреслював важливість й історичність боротьби українців за свої права, свободу та незалежність».

Монумент коштом небайдужих громадян України та США хочуть встановити на перехресті вулиць Липської та Інститутської, на місці поваленого першого секретаря ЦК КПУ Мануїльського. Це в «урядовому кварталі», поруч з Кабміном та Радою. Зі слів ініціаторів, пам’ятник стане «символічним нагадуванням про пріоритет таких понять, як свобода, гідність, думка про власний народ над особистими цілями та бажаннями».

Пам’ятник Рейгану вже є у таких європейських містах, як Варшава, Будапешт, Вроцлав, Тбілісі. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися