ФСБ намагалася завербувати українського дипломата
Україна

ФСБ намагалася завербувати українського дипломата

22 червня 2016, 15:35
0
0
Сподобалось?
0

Співробітники Служби безпеки України забезпечили повернення до нашої держави працівника шифрувального підрозділу українського посольства, якого намагалася завербувати ФСБ. Як зазначають в СБУ, російська спецслужба діяла через однокурсника дипломата, з яким він навчався у військовому училищу, а на сьогодні є полковником запасу Збройних Сил Росії.

Російські спецслужби за згоду співпрацювати обіцяли зберегти і захистити нерухомість дипломата у тимчасово анексованому Криму та сприяти перевезенню родини до Росії. Погрожували, у разі відмови, створити умови для мобілізації сина до лав Збройних сил України з подальшим його направленням до району проведення АТО. Перевірка СБУ виключила наявність такої можливості у російської спецслужби.

Дипломат після інструктажу української контррозвідки відмовився від подальших контактів та обговорень стосовно запропонованої «співпраці». Співробітники СБ України забезпечили захист родини працівника шифрувального відділу та організували його повернення на Батьківщину.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися